Societat 15/01/2021

Les reserves d'aigua de les Balears estan al 62% de la seva capacitat

Aquest percentatge millora el del mes de novembre, però se situa set punts per davall dels registres de l'any anterior

Ara Balears
1 min
El Gorg Blau. / ARA BALEARS

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i territori ha informat que les reserves d'aigua de les Balears es varen situar en el 62% al desembre, un punt per sobre del mes anterior, que estaven en el 61% de la seva capacitat, però set punts per davall dels registres de l'any passat, que va ser del 68%. Per illes, l'estat de les reserves hídriques mostra una variació significativa només a Menorca, on es passa d'un 58% del novembre al 64%. A Eivissa (48%) i a Formentera (52%), s'ha registrat un creixement d'un punt, mentre que a Mallorca el percentatge és el mateix (62%).

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d'Eivissa és l'única que es manté en escenari de prealerta, mentre que les UD de Tramuntana Nord i Tramuntana Sud entren en l'escenari de normalitat.

Les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) indiquen que el desembre ha estat sec i càlid, ja que es varen acumular 42,5 l/m2, un 34% menys de la mitjana. A Mallorca (42,4 l/m2) i les Pitiüses (16,6 l/m2), el desembre ha estat sec, mentre que a Menorca (60,3 l/m2) ha estat normal.

El percentatge interanual de precipitació és excedentari en el conjunt de l'Arxipèlag (102%), igual que a Mallorca (105%), però deficitari a Menorca (97%) i les Pitiüses (62%). La Conselleria ha destacat que el desembre sol ser un mes d'estabilitat i recuperació, però enguany la falta de pluges no ho ha fet possible. En qualsevol cas, assenyala Medi Ambient, la situació a les Illes encara no és dolenta.

stats