Societat 01/01/2022

Rescaten 52 migrants que han arribat amb tres pasteres a les Balears

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han albirat l'embarcació a les 8.45 hores

ARA Balears
1 min
Una pastera a Portocolom en una imatge d'arxiu.

PalmaUn total de 52 migrants han arribat aquest dissabte, primer de gener, a aigües de les Balears amb tres pasteres. El Servei Marítim de la Guàrdia Civil a les Illes (SMP) i Salvament Marítim han estat els encarregats de rescatar les embarcacions i els seus ocupants.

Segons ha informat la Delegació del govern als mitjans de comunicació, la primera pastera l'han trobada a les 8.45 h quan els serveis de rescat marítim l'han albirada i han anat a socórrer els 13 migrants que viatjaven dins. La Guàrdia Civil ha concretat que de les persones que s'han intervingut, sis eren d'origen subsaharià i les altres set eren d'origen magrebí.

Unes hores més tard, a les 11.30 h, han interceptat 15 persones a la platja de l'Estufador, a Formentera. D'aquestes, vuit són subsaharianes i set magrebines. A les 13.30 h el SIVE ha albirat una pastera a prop de Mallorca amb 24 persones a bord d'origen magrebí.

D'aquesta manera, torna a començar l'arribada de migrants a les Illes. El 2021 es va tancar amb un rècord d'arribada de pasteres, 162, una xifra que era un 62% superior a la de 2020 i multiplicava per quatre les dades de 2019. A més, van arribar un total de 2.392 persones.

stats