Enfonsament calçada
Societat 02/03/2023

Reobren al trànsit els quatre carrils del passeig Marítim de Palma tallats per l'enfonsament de la calçada

La forta pluja caiguda a principis de setmana va provocar el col·lapse de la canonada

ARA Balears
1 min
Operaris d'Emaya treballant per arreglar la calçada

PalmaEls quatre carrils del passeig Marítim de Palma s'han reobert completament a la circulació aquest dijous, després d'haver-se romput un col·lector de fecals que va provocar l'enfonsament de la calçada a l'altura dels jardins de Natzaret a causa de la intensa pluja que ha caigut aquesta setmana. Segons ha recordat l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) a través d'un comunicat, la forta pluja de principis de setmana va fer que es col·lapsàs la canonada, i això, que es foradassin diversos metres de l'asfalt.

A més, ha matisat que aquesta avaria es va produir a la xarxa de sanejament, que pertany a l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya) i no està relacionada amb els treballs de remodelació del passeig Marítim que s'estan duent a terme actualment. "Tècnics municipals d'Emaya i de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) responsable de l'obra de remodelació del passeig han treballat a contrarellotge per reparar l'avaria, així com per restituir el trànsit, que des d'aquest dimarts estava parcialment tancat amb un sol carril en sentit Portopí", ha explicat l'APB.

A part de la reparació puntual del tram de canonada afectat, s'han compactat i asfaltat de nou 240 metres de la calçada, 120 metres a cada costat de l'esvoranc, amb l'objectiu de restablir el reblaniment de la calçada causat per l'avaria.

stats