Societat 08/03/2023

Podem reivindica el paper de la dona a les festes de Sant Joan de Ciutadella

Recorden que des de fa anys proposen un debat obert a tota la ciutadania per abordar la qüestió

Iván Martín
1 min
Un cavaller amb la bandera de Sant Joan durant 'es caragol' del Born.

MAÓEl Dia de la dona és el millor escenari possible per posar damunt la taula les principals reivindicacions de cada partit polític. En el cas de Ciutadella, el debat torna a obrir-se amb la participació de les dones a la 'colcada' de les festes de Sant Joan. La regidora d'Igualtat, Carla Gener, fa anys que proposa l'organització d'un debat públic obert a totes les sensibilitats per simplement abordar el tema. La proposta s'ha quedat en un calaix de l'ajuntament davant la falta de concreció i empenta de les altres formacions que formen l'equip de govern, el PSM-Més per Menorca i el PSOE.

Podem ha exigit aquest 8 de març "traduir en fets les bones paraules", i centra la crítica a Ciutadella, com a únic municipi a l'illa on les dones no poden formar part de la 'colcada' de festes. Gener considera que aquest és un dels principals reptes i que cal afrontar amb valentia: "No es pot reivindicar la igualtat de gènere i no abordar un problema per l'hipotètic cost electoral que pugui significar". I afegeix: "És inconcebible que en ple segle XXI les dones encara estiguin vetades a la 'colcada'. Està molt bé que els temes es puguin plantejar a la Junta Municipal de Sant Joan, però hem d'anar més enllà i obrir el debat al poble".

D'altra banda, han recordat la importància de revertir la bretxa salarial, que les dones puguin ocupar llocs de responsabilitat a la política i l'empresariat, i posar fi a la violència masclista. De la mateixa manera, l'equiparació entre homes i dones en àmbits com la cultura, la ciència i l'esportiu, a més de visibilitzar la dificultat de conciliar la vida laboral amb la familiar.

stats