SOCIETAT
Societat 01/01/2021

Reis amb descapotables i sense caramels: així seran les cavalcades

Calvià i Inca suspenen un dels esdeveniments que fan més il·lusió als nins i estudien alternatives per evitar massificacions. Sa Pobla també l’ha suspès a causa del coronavirus

Catalina Riera
3 min
Reis amb descapotables i sense caramels: així seran les cavalcades

PalmaEl coronavirus no impedirà que els Reis Mags visitin els pobles i ciutats de Mallorca per repartir regals, però enguany no es podran veure a peu de carrer i tampoc no repartiran caramels. Els ajuntaments entrevistats per l’ARA Balears han pres aquesta decisió per evitar massificacions. Els Reis d’Orient passejaran pels carrers dels pobles i, en la majoria de municipis, canviaran el recorregut amb tractors per descapotables, perquè així podran accedir als carrers més estrets. L’espectacle es podrà seguir des dels balcons, finestres i portals de les cases particulars. No obstant això, a indrets com sa Pobla no es farà la desfilada: “No la podem fer. Després del cribratge massiu volem que els residents quedin a ca seva”, explica la regidora de Cultura de sa Pobla, Magdalena de la Fuente.

El Pla

Porreres ofereix per internet el tradicional discurs dels Reis Mags

El pla de Mallorca ho té tot a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient. A Porreres, el tradicional discurs es farà a la plaça. “Només es podrà seguir en línia a través de la pàgina web de Porreres Televisió (porrerestv.com), i la cavalcada s’haurà de seguir des dels balcons”, informa el regidor de Cultura del Consistori, Gaspar Mora. Sí que es manté l’entrega a domicili dels regals, una iniciativa que també es farà a Sant Joan. A Vilafranca de Bonany i a Sineu la desfilada també s’haurà de veure des dels balcons i portals, però els itineraris seran més llargs perquè tots els nins possibles puguin gaudir-ne.

El Migjorn

Felanitx no repartirà regals als portals i Campos tampoc

A Santanyí, Campos i Felanitx no hi haurà carrosses, però sí cotxes descapotables, on aniran Ses Majestats per saludar els nins. Una de les novetats d’enguany és que ni a Felanitx ni a Campos s’entregaran els regals a casa, però Campos “sí que manté la tradicional adoració dels Reis, amb aforament limitat”, explica la batlessa del municipi, Xisca Porquer. A Llucmajor s’ha dividit el poble en cinc zones i a cada una els Reis es passejaran amb cavalls. Darrere seu hi haurà un camió amb juguetes.

Serra de Tramuntana

Sóller tindrà una carrossa per aplegar xumets i també música en directe

L’itinerari de Sóller serà més llarg que el dels altres anys i també passarà pels carrers del Port. Hi haurà tres carrosses, una per a cada rei, però també n’hi haurà una per aplegar xumets i una altra amb cartes i regals. L’esperit nadalenc l’acabarà de posar una carrossa de música en directe a la qual enguany posarà la veu la cantant infantil Nendy, explica la regidora de Cultura de Sóller, Mar Castanyer. A Campanet, Ses Majestats també canviaran els cavalls per descapotables. El poble es dividirà en dues zones i hi haurà dues colles de reis. Andratx també es divideix en tres parts, cada una amb una desfilada. Pel que fa a Alaró, enguany no s’hi entregaran regals a domicili, però sí que es farà l’itinerari pels carrers.

El Llevant

Els nins d’Alcúdia podran sortir de casa acompanyats d’un adult

Els Reis d’Orient només passaran pels carrers i places principals d’Alcúdia. Per triar el recorregut, el Consistori ha estudiat les zones on hi ha més densitat d’infants menors de 12 anys. Els nins que vulguin veure la desfilada -i no passi pel seu carrer- es podran desplaçar, fins a un màxim 25 metres del seu domicili i acompanyats d’un adult.

Eivissa i Menorca

Un recorregut sense aturades i amb el discurs de Ses Majestats en línia

A Ciutadella i Maó els Reis Mags es passejaran amb descapotables i es retransmetrà en línia el seu tradicional discurs. Només podran baixar al carrer els nins, acompanyats d’un adult, que no vegin el recorregut des de casa. A Vila (Eivissa) l’arribada de Ses Majestats al port es retransmetrà per les xarxes socials. El recorregut també es farà amb descapotable i els nins que prèviament ho hagin demanat rebran un missatge personalitzat dels Reis d’Orient al correu electrònic dels seus pares.

Les excepcions

Inca i Calvià no faran l’espectacle, però sí que estudien alternatives

Calvià i Inca no tindran desfilada, però sí que estudien alternatives per celebrar-la, tot i que a la capital del Raiguer no especifiquen quines seran perquè “prefereixen que sigui sorpresa”, expliquen fonts del Consistori. En canvi, a Calvià s’ha fet la iniciativa ‘Apadrinar un regal’, una campanya solidària destinada a les famílies vulnerables per no deixar cap nin sense regal.

LA CAVALCADA DE PALMA NOMÉS ES PODRÀ SEGUIR PER IB3

Els nins de Palma no podran veure la desfilada dels Reis Mags al carrer i només la podran seguir a través d’IB3 Televisió. “Encara que hi hagi algun despistat que intenti accedir-hi, no ho podrà fer perquè hi haurà controls perimetrals de policia que li impediran l’accés”, ha avisat el batle de Palma, José Hila.

Cal destacar que el recorregut d’enguany tampoc no passarà pels carrers habituals, com per exemple Jaume III, el Born o les Rambles. El Consistori ha cercat vies alternatives per fer l’itinerari. L’única pista que ha donat és que seran carrers on no hi hagi botigues per tal d’evitar interrompre l’activitat comercial.

stats