Societat 19/10/2022

El REIB tindrà un impacte de 28 milions d'euros anuals a Menorca, segons el Govern

Rosario Sánchez recorda que l'èxit és compartit entre l'Administració i les patronals

Iván Martín
1 min
Imatge dels assistents a les explicacions donades pel Govern a Maó.

MAÓL'impacte de la part fiscal del règim especial de les Illes Balears (REIB) a Menorca és de 28 milions d'euros anuals, segons ha anunciat aquest dimecres la consellera d'Hisenda del Govern balear, Rosario Sánchez. A aquest impacte cal sumar-hi que beneficiarà un total de 4.344 empreses a l'illa i 35.943 treballadors, entre assalariats i autònoms.

Sánchez ha explicat que el règim fiscal és el quart suport del REIB, perquè se suma a les compensacions per part de l'Estat espanyol assolides el 2019 en matèria d'energia, transports de passatgers i mercaderies, així com d'inversions. També ha recordat que es varen començar a aplicar iniciatives per compensar els efectes de la insularitat a Menorca, amb la declaració com a Obligació de Servei Públic de les connectivitats aèries entre illes i amb Madrid, i, per mar, amb les línies estratègiques entre illes, així com amb la compensació pel cost extra de generació en els sistemes elèctrics.

La consellera s’ha mostrat molt satisfeta d’haver pogut exposar aquestes xifres a Menorca: "Era un propòsit que teníem tots clar, i així ho hem fet entendre, amb l’assoliment d’aquest règim fiscal especial, amb el qual ajudam les empreses a invertir, a ser més capdavanteres, a anar més enllà de la insularitat i dels seus sobrecosts, creant més ocupació que mai". D'altra banda, Sánchez ha remarcat que el REIB és un èxit col·lectiu: "Ho hem aconseguit junts, com a societat cohesionada que som. Hem treballat junts durant anys, administració, empresaris, sindicats i agents socials".

stats