Societat 14/04/2020

Demanen al Consell de Mallorca que reconsideri la construcció de l'autopista de Campos

La Plataforma Antiautopista diu que la reducció del creixement turístic i residencial per la crisi del covid-19 també minvarà el volum de vehicles

Ara Balears
1 min
autopista

PalmaLa Plataforma Antiautopista ha demanat aquest dimarts al Consell de Mallorca que reconsideri la construcció de l'autopista de Campos perquè la pandèmia de coronavirus configura un escenari "absolutament" diferent del que va determinar l'aprovació del projecte que ja era qüestionat per l'entitat. Els activistes diuen que com el creixement del sector turístic i residencial es reduirà per la crisi del covid-19, també ho farà el volum de vehicles que circulen per les carreteres.

"La funció dels polítics és, si no avançar-se a la realitat, almenys ajustar les seves actuacions si aquesta canvia", asseguren en un comunicat, i afegeixen que la dependència "absoluta del monocultiu turístic ens duu a un escenari ple d'incerteses". La plataforma afirma que seria "absurd" i "incomprensible" que davant aquesta nova situació el Consell de Mallorca no reconsideràs el projecte.

Critiquen que ja s'hagi fet una "destrossa" de milers d'hectàrees de terra fèrtil que han quedat "enterrades sota milers de tones de residus contaminants" i que quedaran com a testimoni d'una política "cega" i "vassalla" del monocultiu turístic. Cal recordar que pel que fa a l'ús d'escòries tòxiques en les obres, el Consell va explicar detalladament que no ho són. Malgrat això, la plataforma sempre ha defensat el contrari.

En el comunicat també expliquen que, a més de paralitzar definitivament les obres, caldrà dedicar tots aquests recursos que s'estalviarien per fer front a la "preocupant" situació generada pel coronavirus i atendre les necessitats dels sectors socials més desfavorits.

stats