Economia 18/02/2020

La nova autopista de Campos estimularà el mercat immobiliari del sud de Mallorca, segons Engel & Völkers

L'empresa alemanya destaca que es preveuen "interessants" projectes de nova construcció entre la Ràpita i Santanyí

K. O.
2 min
Una de les múltiples propietats en venda per Engel&Völkers

PalmaEl nombre d'operacions immobiliàries que es fan al sud-est de Mallorca és "alt" i "estable", i només el 2019 varen generar al voltant de 200 milions d'euros, segons el darrer informe sobre el mercat immobiliari presentat aquest dimarts per Engel & Völkers. De fet, des del 2014 s'han duplicat, i arribaren a unes 1.000 transaccions l'any passat. El director d'aquesta àrea de l'illa, Hans Lenz, ha assegurat que les inversions que milloren la connectivitat com ara l'autopista permeten "estimular" el mercat i des de l'empresa alemanya destaquen que es preveuen "interessants" projectes de nova construcció entre la Ràpita i Santanyí.

Al conjunt de les Illes Balears, la compravenda de propietats va caure un 11% el 2019 malgrat que el valor total va augmentar un 5%, o sigui, que es varen vendre menys cases però més cares. Aquesta situació de "refredament", com ha indicat Lenz, no els genera "pànic" i fins i tot la veuen positivament perquè els preus no continuïn pujant tant. El director ha afirmat que, segons dades de l'empresa, l'oferta i la demanda a les Illes es mantenen "equilibrades" perquè la venda de nous immobles el 2019 va representar el 46%, mentre que les propietats venudes es varen situar en un 54%.

Mansió en venda per Engel&Völkers a Son Vida

Segons l'informe, els alemanys representen el 60% dels compradors, seguits pels espanyols (12%), els britànics (10%) i els suïssos (5%). Per sota d'aquests valors es troben els compradors escandinaus (2%), els austríacs (2%), els belgues (2%) i la resta de nacionalitats, que representen un 5%. Lenz, però, ha indicat que no es pot saber la nacionalitat dels compradors a les Balears amb precisió i que aquestes dades estan basades en les vendes que ha fet Engel & Völkers.

L'estudi ha estat presentat en una mansió de 1.646 metres quadrats en una parcel·la de 6.527 m2 ubicada a la urbanització de luxe de Son Vida, que està a la venda per 19,8 milions d'euros. En aquesta propietat, de fet, hi havia una casa que tenia més de quaranta anys i que fa cinc anys va ser completament reconstruïda. Lenz ha detallat que aquesta és una fórmula molt recurrent per fer cases de luxe a les Balears a conseqüència de la manca de sòl urbanitzable. "Permet reciclar i optimitzar els recursos", ha afegit. La casa més cara que va vendre Engel & Völkers el 2019 costava 24 milions d'euros, mentre que el 2018 va arribar als 30. Les dues estaven ubicades al municipi d'Andratx.

Sobre les 25 mesures extraordinàries presentades pel Govern aquest dilluns per intentar pal·liar l'emergència de l'habitatge, Lenz ha comentat que esperen que puguin servir per millorar la situació. Respecte del Brexit, el comercial immobiliari ha comentat que entre els compradors britànics que no cercaven propietats de luxe sí que els va "frenar" la incertesa que generava, però que ara que se sap clarament que el Regne Unit sortirà de la Unió Europea es comença a reactivar el mercat britànic. A més, Lenz ha descartat que destins turístics com ara Turquia i Egipte puguin competir amb les Balears perquè les Illes ofereixen seguretat i estabilitat econòmica. "No compraran segones residències en aquests països", ha dit.

stats