Societat 18/11/2020

Reclamen a IB3 que no elimini el programa de ràdio 'Dones'

Associacions feministes i els partits Unides Podem i MÉS per Mallorca demanen que es mantingui

A. T.
2 min
Capçalera del programa 'Dones' d'IB3

PalmaEl Lobby de Dones de Mallorca ha engegat una petició dirigida al director d'IB3, Andreu Manresa, a través de les xarxes socials perquè mantingui el programa de ràdio Dones, després de saber que el pretenen eliminar. Les 17 entitats que signen el text reclamen que reconsideri la decisió. "Després de quatre anys d'emissió, aquesta finestra de la ràdio pública al feminisme és més necessària que mai", asseguren.

La petició l'han signada el Lobby de Dones de Mallorca, Dones en Dansa d'Alaró, Col·lectiu de Dones de Llevant (Manacor), Feministes en Acció, Col·lectiu Teranyines de Sant Joan, Naixença, Ses figues de Cosines (Sant Llorenç), Esperit Feminista de Capdepera, Adibs, Felanitx per la Igualtat, STEI, ABAM, Dones Educadores, Assemblea Antipatriarcal de Manacor, Creients i Feministes, Homes per la Igualtat i Moviment Feminista de Mallorca.

Totes aquestes entitats recorden que el programa "ha aconseguit tractar temàtiques vinculades al feminisme que no s'havien posat mai damunt la taula a un mitjà públic" i que "moltes dones han pogut donar a conèixer, a través de Dones, les seves vides, compromisos i propostes". "Confiam en el seu rigor i compromís envers un autèntic servei públic com és la comunicació", adverteixen.

Dones és "el programa feminista d'IB3 Ràdio", segons defineix el mateix ens a la seva pàgina web, que "denuncia la quotidianitat" i "proposa mirar i viure la vida d'una altra manera". Té una durada d'una hora i s'emet des del 2016 una vegada per setmana amb la direcció de la periodista Victòria Morell. El seu objectiu és "veure el món més just, igualitari i feliç si, totes i tots, ens posam les ulleres liles", defensen.

MÉS i Podem s'hi sumen

A banda de les entitats i associacions feministes, els partits Unides Podem i MÉS per Mallorca han demanat que Dones es mantingui. El portaveu de l'agrupació ecosobiranista al Parlament balear, Josep Ferrà, ha assegurat que demanarà explicacions al director general d'IB3, Andreu Manresa, a la comissió parlamentària de control de l'ens públic.

Ferrà exigeix a la direcció de l'ens públic que reconsideri la decisió i escolti els col·lectius i associacions que en els darrers dies s'han posicionat en contra de la supressió del programa. Tot i que el portaveu defensa l'"autonomia dels mitjans públics", alerta que això no impedeix als grups parlamentaris vetlar pels continguts "i més quan es tracta d'un programa amb molta repercussió social".

Podem, per part seva, ha fet una publicació a Twitter per sumar-se a la petició "de la resta de col·lectius perquè Andreu Manresa no suprimeixi el programa Dones de la graella d'IB3 Ràdio". El partit ha defensat que "el feminisme és un dels eixos que està vertebrant la societat de drets del segle XXI" i que "no pot ser silenciat".

stats