Societat 15/05/2020

Els comerços de les Balears tindran rebaixes si no s'allarga l'estat d'alarma

El Govern confirma que, per ara, "està previst que es facin"

Catalina Riera
2 min
El Govern balear ha elaborat 14 protocols de salut i seguretat laboral per a diferents sectors

PalmaEls comerços de les Illes Balears podran fer rebaixes si no s'allarga l'estat d'alarma que va decretar el govern espanyol dia 14 de març, segons indica el diari Última Hora.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat que, tot i que "les competències del comerç depenen de l'Executiu", si l'estat d'alarma prohibeix les rebaixes "no n'hi haurà", encara que ha confirmat que, per ara, sí que "està previst que es facin". Costa ha recordat també que les botigues que apliquin aquests descomptes estan obligades a "garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar aglomeracions" i prevenir "l'augment de contagis".

També ho va dir aquest dimecres el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes: "Les botigues podran fer rebaixes sempre que es respectin les mesures de seguretat necessàries i que no hi hagi aglomeracions a conseqüència dels descomptes". També va assenyalar que "el comerç necessita tornar a la màxima normalitat possible" i destacà "la responsabilitat i professionalitat que estan demostrant els botiguers aquests primers dies de reobertura".

Per tal de protegir els ciutadans, el Govern balear ha elaborat 14 protocols de salut i seguretat laboral per a diferents sectors. Les mesures que exposen són obligatòries tant per a les empreses com per als autònoms, treballadors i clients. Aquestes guies preventives també inclouen "mesures uniformes" que afecten tothom, com ara "mantenir la distància física mínima de dos metres entre persones i l'obligació de dur mascareta, en cas que no es respecti aquesta distància i en els espais tancats".

Cal recordar que encara que el Ministeri de Comerç manifestàs que enguany es podrien fer rebaixes, sempre que es poguessin garantir les mesures de seguretat, el Ministeri de Sanitat va assegurar que no n'hi hauria.

stats