Polèmica
Societat 15/02/2024

Rafel Nadal: "Entenc que la gent cregui que m'he venut per doblers a l'Aràbia Saudita"

El tennista mallorquí diu que si el país no evoluciona com ell creu, reconeixerà que s'ha equivocat

ARA Balears
2 min
Rafel Nadal amb el ministre d'Esports, el Príncep Abdulaziz bin Turki Al Saud, i la presidenta de Tennis d'Aràbia Saudita, Arij Mutabagani

PalmaEl tennista mallorquí Rafel Nadal ha dit aquest dimecres que entén que la gent cregui que s'ha venut per doblers a l'Aràbia Saudí. No obstant això, ha defensat la seva decisió de fitxar per l'esport saudita, dient que treballarà amb "els valors" que cregui correctes. "Si el país no aconsegueix l'evolució que jo crec que ha de tenir en els següents 10 anys o 15 anys, et diré que em vaig equivocar del tot", ha dit l'esportista en una entrevista al programa El Objetivo de La Sexta. Just després d'això ha dit que creu que tindrà la llibertat per poder treballar amb els seus valors. "Si això no passa, diré que vaig cometre un error", ha sentenciat.

Nadal, que va tornar a les pistes a Austràlia al gener després d'un any de lesió, ha estat notícia les darreres setmanes per ser nomenat ambaixador de la Federació Saudita de Tennis. En les primeres declaracions sobre el tema, el campió de 22 Grand Slams ha negat que el seu fitxatge el necessiti aquell país per rentar la seva imatge, com s'interpreta que fa envoltant-se de moltes figures de l'esport, una pràctica coneguda com a sportwashing. "És lògic que el món se'n vagi per allà i la sensació és que es compra tot amb doblers i que ara Rafa també s'ha venut".

"No crec que l'Aràbia Saudita em necessiti a mi per rentar cap imatge", ha dit en l'avanç de l'entrevista. "Entenc que la gent ho pensi. Hi ha coses que avui dia s'han de millorar, sens dubte. És un país que va molt endarrerit en moltes coses", ha reconegut.

D'altra banda, Nadal ha parlat sobre la igualtat en el món de l'esport, quan se l'ha criticat de vegades en declaracions sobre aquest tema. "Vull la igualtat, però aquest terme es duu a extrems", ha dit. "Per a mi la igualtat no és regalar, la igualtat resideix en el fet que, si Serena Williams genera més que jo, guanyi més que jo", ha continuat. El manacorí ha tancat el tema dient: "Jo vull la igualtat, jo vull que les dones guanyin més que els homes si generen més que els homes".

stats