Xarxes
Societat 17/01/2024

El nomenament de Rafel Nadal com a ambaixador del tennis de l'Aràbia Saudita encén les xarxes

Els internautes lamenten que s'hagi associat a un país que no respecta els drets humans

ARA Balears
1 min
Rafel Nadal amb el ministre d'Esports, el Príncep Abdulaziz bin Turki Al Saud, i la presidenta de Tennis d'Aràbia Saudita, Arij Mutabagani

PalmaL'anunci que Rafel Nadal és el nou ambaixador de la Federació de Tennis de l'Aràbia Saudita ha encès la polèmica a les xarxes, on molts internautes han recordat que aquest país no respecta els drets humans, especialment els de les dones i del col·lectiu LGTBI. Les crítiques acusen Nadal de donar més importància als doblers que als drets humans i també mostren la decepció d'alguns seguidors per aquesta decisió del tennista manacorí.

"Rafel Nadal, un altre que es ven als petrodòlars d'una dictadura absolutista", diu un tuitaire que recorda que en aquest país hi ha condemnats a mort per protestar.

El comunicat que va fer públic l'acord entre Nadal i la federació assenyala que és "un compromís a llarg termini per ajudar al creixement de l'esport i inspirar una nova generació de tennistes a l'Aràbia Saudita". També es prreveu que es faci en aquest país una seu de la Rafa Nadal Academy.

Mentre que l'escriptor i guionista Edu Galán es demanava si Nadal no té doblers a bastament, el també escriptor i crític de televisió Bob Pop va parlar de "fàstic" per aquest acord.

El periodista Fonsi Loaiza recordava que la campiona del món d'escacs, Anna Muzychuk, "va rebutjar jugar per a un règim que lapida dones", malgrat que li pagaven "vuit vegades més" que a Nadal.

stats