Obren un quart punt de recollida de mostres a Llevant per detectar el coronavirus

La Conselleria de Salut ha posat en marxa una nova unitat covid-exprés a l'aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor

Una quarta unitat covid-exprés de recollida de mostres per detectar el coronavirus ha començat a funcionar aquest dimecres al sector sanitari de Llevant. La Conselleria ha obert aquest nou punt a l'aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor, on s'han instal·lat dos envelats i una caseta per al personal sanitari.

Per tal que els treballadors prenguin les mostres, els usuaris han d'accedir amb un vehicle a l'envelat, i una vegada allà no tenen necessitat de sortir del cotxe. L'horari de recollida és de les 8 a les 13 h.

Aquesta nova unitat s'afegeix als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d'Establiments, la Indioteria i el Pil·larí. En aquests, la mitjana de proves que es fan és d'entre 70 i 80 cada dia. Ara, informa la Conselleria en un comunicat, es preveu obrir-ne aviat una altra al sector sanitari de Tramuntana.

Les unitats covid-exprés estan adreçades als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis socials i als col·lectius més vulnerables davant el virus. Així, la Central de Coordinació Covid-19 d'Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una covid-exprés, que envien tant les forces i cossos de seguretat com la Unitat d'Atenció al Professional Sanitari i les residències.

Una vegada es valida cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d'aquestes unitats o bé se'ls enviï un sanitari per fer-los la prova. Aquest és el cas, per exemple, de la gent gran que es troba a les residències, des d'on no es poden desplaçar.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF