Societat 27/02/2023

El Punt Lila va atendre un total de 3.715 persones a les festes patronals de Menorca del 2022

En un cas d'agressió sexual fou necessària la intervenció de les forces i cossos de seguretat

Iván Martín
1 min
Joves celebrant les festes patronals a Menorca.

MAÓEl servei d'atenció informativa contra les agressions masclistes a les festes patronals de Menorca va atendre l'estiu de 2022 un total de 3.715 persones, segons ha fet públic aquest dilluns el Consell de Menorca, la institució que impulsa el Punt Lila, tot i que és el personal de la Creu Roja qui el gestiona.

L'objectiu de l'espai és oferir un servei d'informació, prevenció i sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes i LGTBIfòbiques, amb especial incidència en les violències sexuals.

D'altra banda, del total de persones ateses, el 74,4% són dones; el 24%, homes i el 0,6%, persones amb altres identitats. El balanç del Punt Lila deixa una dotzena d'intervencions individualitzades, tot i que no s'ha executat cap derivació, que en casos d'agressió lleu sempre es respecta la decisió de la víctima. En un cas d'agressió sexual fou necessària la intervenció de les forces i cossos de seguretat. El dia que es van atendre més persones va ser el 19 d'agost a Sant Climent, amb un total de 333 persones ateses; seguit del 16 de juliol, amb 318 peticions d'atenció a les festes del Mercadal, i el 23 de juny a Ciutadella, amb 301 persones ateses.

El Punt Lila representa un espai visible i estratègicament ubicat a les zones del municipi on es duen a terme les festes de cada poble de Menorca. Les persones que atenen s'encarreguen d'informar, assessorar i si és necessari derivar i acompanyar a altres serveis, les persones que acudeixen a demanar algun tipus d'ajuda.

stats