Societat 25/02/2021

Prop de 9.000 persones grans amb dependència ja tenen servei de teleassistència a ca seva

El 69% són dones i la mitjana d'edat dels atesos és de 81 anys

ARA Balears
1 min
El 2020 es varen incorporar 2.769 persones a aquest servei.

PalmaUn total de 8.897 persones grans de les Illes amb dependència ja tenen servei de teleassistència a ca seva. La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha signat aquest dijous l'acord del concert amb la directora general d'Atenzia a les Balears, Sílvia Fornés, i el president de la Creu Roja, Antoni Barceló. El Govern ha apuntat que el 69% de les persones que es beneficien d'aquest servei són dones i la mitjana d'edat dels atesos és de 81 anys.

Els concerts, amb un total de 6.346.560 euros, permetran desplegar i mantenir més d'11.000 aparells a les llars d'aquestes persones fins l'any 2024. L'Executiu ha assenyalat que aquest servei, que es va posar en marxa el 2017, és totalment gratuït.

Segons la Conselleria, el desplegament dels aparells de teleassistència es va accelerar l'any passat arran de la pandèmia i el confinament amb l'objectiu de donar cobertura i fer un seguiment de les persones grans amb dependència que viuen a la seva llar. En concret, el 2020 es varen incorporar 2.769 persones al servei, fet que suposà un creixement d'un 46%.

Santiago ha subratllat que "durant la primera part de la pandèmia, quan vàrem estar confinats, la teleassistència va tenir un paper principal per a l'acompanyament i vàrem decidir que era un servei que havíem d'impulsar".

La Conselleria ha valorat de manera positiva que el govern espanyol hagi incorporat en el seu pla de xoc el servei de teleassistència com un servei fonamental. A les Balears el poden sol·licitar totes les persones amb dependència que visquin soles o amb família. A més, és un servei compatible amb altres prestacions, com ara les ajudes econòmiques que reben les persones amb dependència, segons ha detallat el Govern.

stats