Societat 29/04/2020

El Govern amplia el temps d'ajuda domiciliària per a persones amb dependència

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha afegit 7.500 hores a aquest servei

Ara Balears
1 min
A BALEARS ELS PENSIONISTES COBREN GAIREBÉ 100 EUROS MENYS QUE LA MITJANA ESTATAL
 L'estudi elaborat per Comissions Obreres sobre la situació dels jubilats assegura que aquesta és insostenible. Creixen els costos domèstics de manera desorbitada i, en canvi, les pensions no pugen. Sostenen els seus fills o néts, mentre "l'Estat regala 40.000 milions d'euros als bancs", afirmen.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha ampliat amb 7.500 hores més el servei d'ajuda a domicili durant el pròxims cinc mesos per atendre les necessitats de les persones amb dependència per fer front al covid-19.

Segons han informat en un comunicat el departament que dirigeix Fina Santiago, aquest increment d'hores suposa una inversió de 167.700 euros, dividida a parts iguals entre les dues entitats que donen aquest servei. Fins al 31 de març de 2020, el servei d'ajuda a domicili de persones en situació de dependència atenia 933 residents a Mallorca, 81 de Menorca, 70 a Eivissa i 5 a Formentera.

A més, des de l'inici de l'alarma s'ha desplegat un servei de seguiment telefònic per a persones dependents no ateses a residències o pel servei de teleassistència, amb professionals de la mateixa Cnselleria i de la Fundació d'Atenció a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears.

En el comunicat han remarcat que la majoria d'aquestes persones amb dependència solen tenir una edat avançada i patologies prèvies i que passen molt de temps en entorns tancats amb altres persones vulnerables.

stats