Societat 29/01/2023

Prop de 200 persones demanen la dimissió d'Hila i Angélica Pastor pel cas Cursach

Asseguren que han actuat com a "tirans" i han abusat del seu poder per obtenir beneficis polítics

ARA Balears
2 min
La manifestación contra José Hila i Angèlica Pastor d'aquest diumenge

PalmaUnes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge dematí a la plaça de Cort per exigir la dimissió del batle de Palma, José Hila, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, pel cas Cursach. Els manifestants acusen els polítics d'actuar com a "tirans" i d'abús de poder.

En la manifestació, han acusat tant Hila com Angélica Pastor d'aprofitar la instrucció del cas Cursach per abusar del seu poder i governar "de manera totalitària per aniquilar els policies locals que no eren afins al seu partit per tal d'obtenir rèdit polític". En aquest sentit, han denunciat que des de Cort s'ha fet una persecució dels membres dels sindicats que no eren afins a ells: varen col·laborar perquè se'ls imputàs, els varen suspendre de sou i feina i varen aconseguir poder refer la cúpula de la Policia Local de Palma amb la gent que ells volien.

A més, durant la concentració han demanat la revisió de la condemna de l'agent Rafael Puigrós, en l'actualitat a la presó per coaccions a l'exregidora Sonia Vivas. La dona de Puigrós, Angie Anus, ha defensat el seu marit argumentant que ell "no s'hi parlava ni havia anat mai amb ella de servei". Així mateix, ha recordat que és un home que "sobresortia en el seu treball com a policia, on tenia una carrera impol·luta, en la qual mai no havia tingut cap problema amb ningú".

Cursach durant la manifestació

Un dels grans protagonistes i inesperats participants en la manifestació ha estat l'empresari de l'oci nocturn mallorquí Bartomeu Cursach. Després de ser absolt de tots els càrrecs pel cas que duu el seu nom, Cursach s'ha sumat també a la protesta i ha assenyalat les institucions polítiques com les culpables de tot el que va passar durant la instrucció del judici i el seu cas en els tribunals.

stats