Societat 09/12/2020

Les Balears tenen 600 projectes preparats per aconseguir doblers dels fons europeus de recuperació

La presidenta del Govern ha explicat que els aniran presentant a mesura que els ministeris obrin les convocatòries

K. O.
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimecres al ple

PalmaLes Balears tenen 600 projectes preparats per optar als fons europeus de recuperació, segons ha explicat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple del Parlament. L'Executiu balear està treballant amb els ajuntaments i els consells insulars per anar presentant les iniciatives als ministeris quan obrin les convocatòries.

Armengol no ha donat més detalls sobre els projectes, malgrat que la diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha demanat més concreció. "Els doblers no són un xec per quadrar els comptes autonòmics", ha comentat Guasp, i ha reclamat que són perquè les empreses puguin competir en l'era de la intel·ligència artificial, la digitalització i la formació per crear un teixit empresarial més innovador.

D'altra banda, el conseller d'Educació, Recerca i Universitat, Martí March, també ha assegurat a la Cambra que el Govern destinarà l'edifici negre del Parc Bit a usos relacionats a recerca, desenvolupament i innovació. "Esperam que durant l'any que ve es pugui determinar el seu ús per a R+D+I", ha afegit el conseller, perquè es tracta d'un edifici comprat el 2008 que no té l'ús plantejat en el seu moment.

Cal tenir present que la partida del Govern dedicada a la recerca científica perdrà 4,3 milions d’euros l’any que ve i quedarà en 21,4, però l’Agència d’Estratègia Turística en guanyarà 12,1 i arribarà als 34,1 milions d’euros.

stats