Societat 29/04/2021

El projecte de Nuredduna marca el debat del ple de Cort

PP i Ciutadans han presentat una proposta perquè es reconsideri aquesta intervenció

ARA Balears
2 min
El carrer Nuredduna de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma no modificarà el projecte de Nuredduna en el que preveu convertir aquesta via en un eix cívic de vianants. Aquest ha estat un dels punts de debat del ple d'aquest dijous, que s'ha duit a terme arran de la proposta de Ciutadans i el Partit Popular (PP) en la qual demanen que es reconsideri aquesta actuació. També han exposat el seu punt de vista diferents entitats: la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco), l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) i el GOB.

Per una part, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha exposat que el projecte és una "bona iniciativa, tant per al barri de Pere Garau com per a tota la ciutat", ha dit. Per altra banda, ARCA ha manifestat que Nureddunna és "el carrer de major renda per càpita" i que la discussió és "si els vianants són protagonistes a tot Pere Garau o només a Nureddunna". Així mateix, el representant del GOB, Carlos Alberto Zamora, demanat que "s'obri un procés global per integrar l'opinió de tothom en el disseny urbanístic de la ciutat" i que Cort escolti els arguments de les entitats que s'oposen a aquest projecte.

Per la seva part, el vicepresident d'Afedeco ha apuntat que ara "no és el moment de gastar més de tres milions d'euros amb aquest projecte" i ha proposat invertir-los en el de la plaça Major. Considera que tancar el carrer no ajudarà al comerç "així com ha passat amb el carrer de la Unió".

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angelica Pastor, ha recordat que "es tracta d'un gran projecte, que millorarà la qualitat de vida de tota la ciutat, no només de Pere Garau". A més, ha acusat les entitats que s'oposen de ser "els mateixos actors que es posen en contra de qualsevol projecte que suposi una millora per la ciutat i que volen decidir sobre la vida dels palmesans". "Presentau-vos a unes eleccions, guanyau-les i formau un equip de Govern", ha dit Pastor.

stats