Societat 28/04/2021

L'Ajuntament de Palma desestima totes les al·legacions en contra del projecte de Nuredduna

Cort ha rebutjat els recursos presentats per quatre entitats: ARCA, Afedeco, Autoescola Auto tècnica i Cepsa

1 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha desestimat aquest dimecres íntegrament les al·legacions de quatre entitats: ARCA, Afedeco, Autoescola Auto tècnica i Cepsa, relacionades amb el projecte perquè el carrer de Nuredduna sigui per a vianants.

En relació amb el recurs de Cepsa, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha dit que és "inadequat" perquè el projecte preveu "recuperar" la plaça de les Columnes per als vianants i l'empresa opera un sortidor de benzina en aquesta zona amb una concessió caducada. De fet, aquesta és una de les quatre estacions de servei que Cort ha decidit tancar perquè es troben en sòl municipal i no tenen permís.

Els altres recursos es basen en els arguments que s'han fet en les darreres setmanes en contra del projecte de Cort. Cal recordar que l'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, Flipau amb Pere Garau i ARCA varen presentar una campanya que critica els plans del Consistori, en què afirmaven que només actuar en la zona del barri més propera al centre i amb una renda per càpita més alta respecte d'altres zones de Pere Garau provocarà més desigualtats socials.

Un dels principals arguments d'aquestes entitats en contra del projecte de Nuredduna ha estat la manca de participació ciutadana, però la regidora ha afirmat que el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma de 1985 ja incloïa la proposta per reformar el carrer. "És un pla que va ser sotmès a la participació dels ciutadans", ha dit, i ha afegit que la iniciativa forma part de les propostes electorals del PSIB i dels acords de l'equip de govern municipal. El Consistori continua endavant amb el projecte i licitarà les obres.

stats