Societat 26/01/2021

Tres entitats critiquen que el projecte de Nuredduna gentrificarà Pere Garau

Consideren que invertir en la zona del barri amb una renda per càpita més alta provocarà més desigualtats socials

ARA BALEARS
1 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

Les entitats veïnals Flipau amb Pere Garau, l'associació de comerciants del mercat de la zona i ARCA han advertit aquest dilluns que el projecte de l'Ajuntament de Palma per convertir el carrer Nuredduna en un espai per a vianants gentrificarà la barriada.

Les tres organitzacions, que ja varen presentar una campanya que critica els plans del Consistori, afirmen que invertir 3,1 milions en la zona del barri més propera al centre i amb una renda per càpita més alta respecte d'altres zones de Pere Garau provocarà més desigualtats socials. Per tot això, reclamen la paralització del projecte.

En un comunicat, han dit que l'impacte incrementarà el preu del lloguer i la venda d'habitatges, locals comercials i aparcaments. Consideren que les inversions s'han de fer al conjunt de la barriada i no només en aquest carrer.

"Exigim a Cort que paralitzi el projecte pels efectes socials indesitjables que provocarà", assenyalen les entitats, i afegeixen que és una qüestió d'ètica i qualitat democràtica. Una vegada es paralitzi, demanen que s'obri un procés de diàleg amb les organitzacions que treballen pel barri i que se cerqui una millor manera per invertir i millorar l'espai públic de Pere Garau.

En un vídeo compartit per les entitats, el sociòleg especialitzat en urbanisme Carles Francesc Baeza diu que l'eix cívic de Nuredduna és un "cas de manual" que gentrificarà Pere Garau. Assegura que invertir 3,1 milions en el carrer més afavorit "atraurà l'atenció del capital privat que està cercant noves oportunitats d'inversió amb una alta rendibilitat". Baeza adverteix que la inversió s'hauria de destinar al conjunt del barri i també demana replantejar el projecte.

stats