Societat 09/12/2020

Pere Garau rebutja el pla de Cort per al barri i en proposa un que en recull "les necessitats reals"

Tres entitats veïnals han engegat aquest dimecres la campanya del projecte que duran properament a l'Ajuntament

A. T.
2 min
Membres de l’Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, Flipau amb Pere Garau i ARCA al mercat de Pere Garau

PalmaL'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, Flipau amb Pere Garau i ARCA Patrimoni han presentat aquest dimecres la campanya 'Pere Garau és molt més que Nuredduna', amb la qual rebutgen la proposta de l'Ajuntament de Palma per al barri i en proposen una de nova que atén "les necessitats reals i urgents" de la ciutadania. La portaveu d'ARCA, Àngels Fermoselle, ha recordat que Cort pretén "invertir tres milions d'euros a transformar, sense consens amb el barri, el carrer de Nuredduna i una part de la plaça de les Columnes".

La proposta alternativa de les entitats veïnal consisteix a "invertir aquests doblers a transformar molts més metres d'espai públic per fer-lo més humà, més amable, més saludable i contribuir a impulsar la reactivació econòmica", ha explicat Fermoselle. Mentre que el projecte de Cort preveu actuacions només en un carrer, Nuredduna, el de les associacions es desplega sobre tres: Nuredduna, Manuel de los Herreros i Arquebisbe Apàrec, juntament amb la plaça de les Columnes.

Proposta de les tres entitats veïnals de Pere Garau pel barri

Per ara, les entitats només han presentat la campanya als mitjans de comunicació i a la ciutadania del barri. Una vegada hagin aconseguit el suport de la gent, segons ha explicat la portaveu d'ARCA, la duran a l'Ajuntament de Palma, on esperen que sigui escoltada. "Volem participar en les decisions, a més d'atendre les necessitats reals i urgents del barri", reivindiquen.

Proposta de l'Ajuntament de Palma per Pere Garau

Mesures concretes

Per una banda, a Nuredduna proposen mantenir la circulació únicament per a residents a Pere Garau, transport públic i servei de repartiment i eixamplar les voreres tot el que es pugui mantenint les actuals de pedra. A més, volen que els contenidors de fems quedin soterrats i millorar l'enllumenat. Al final d'aquest carrer, a la plaça Columnes pretenen mantenir les infraestructures que hi ha actualment per evitar la despersonalització i donar prioritat als vianants.

Per altra banda, a Francisco Manuel de los Herreros demanen mantenir la configuració del carrer, que servirà de model per Arquebisbe Aspàreg. En aquest cas, indiquen que "és un carrer que funciona" per les voreres amples i l'accessibilitat als encreuaments". Tant en aquesta avinguda com a Arquebisbe Aspàreg també volen que els contenidors quedin soterrats. En aquest darrer carrer, les entitats defensen que s'hauria d'ampliar la zona ORA fins a la plaça Miquel Dolç i facilitar així l'aparcament per al mercat i comerços.

stats