Societat 09/06/2020

L'Ajuntament de Palma preveu començar les obres de l'eix cívic de Nuredunna a principi del 2021

La intervenció indrà un cost de tres milions d'euros i durarà 14 mesos, segons ha informat el batle de la ciutat, José Hila

K. O.
2 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu que les obres per convertir el carrer de Nuredduna en una zona per a vianants, entre les Avingudes i la plaça de les Columnes, comencin a principi del 2021. La intervenció tindrà un cost de tres milions d'euros i durarà 14 mesos. La Junta de Govern aprovarà aquest dimecres el contingut bàsic del projecte.

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el batle de la ciutat, José Hila, han recordat que l'actuació es farà sobre una superfície de 5.540 metres quadrats, un 25% dels quals tindrà zones enjardinades on se sembraran plantes aromàtiques i 23 arbres, com ara oliveres i garrovers, que se sumaran als 25 plataners existents a la via.

S'hi instal·larà un sistema de drenatge urbà perquè l'aigua es filtri en el terreny i afavoreixi el creixement de les zones verdes previstes. Això, a més, tindrà un efecte positiu per reduir les illes de calor que es produeixen a les ciutats, especialment a l'estiu.

Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

El projecte preveu tancar el túnel que accedeix al carrer i s'eliminaran uns 70 aparcaments. Com a alternativa per als residents, Pastor ha recordat que durant l'estiu del 2021 l'Ajuntament recuperarà la gestió de l'aparcament de les Avingudes i s'oferiran algunes places. El batle, a més, ha dit que això compensarà l'eliminació dels aparcaments al carrer. També es construirà un nou estacionament al carrer del metge José Darder.

Les línies de l'EMT que passen pel carrer s'hauran de desviar i el Departament de Mobilitat ja ho està estudiant. El trànsit quedarà totalment prohibit i només hi podran accedir els usuaris dels dos garatges que té el carrer, així com les ambulàncies del Clínic Balear.

Respecte de les crítiques de l'oposició sobre el projecte, Hila ha afirmat que el PP va defensar els eixos cívics quan governava perquè suposava millorar el comerç de la zona. El batle ha reconegut que "sempre hi ha polèmica quan es vol fer un carrer per a vianants" com va passar als carrers de Blanquerna i Fàbrica, però "som conscients que hem d'assumir les crítiques per millorar la ciutat".

stats