Societat 22/10/2021

Projecte Home i l'IMAS obren un centre de menors amb problemes d'addiccions

Hi rebran atenció joves amb disfuncions emocionals, conductuals, trastorns o problemes de consum

ARA Balears
2 min
Catalina Cladera i Jesús Mullor aquest divendres en la presentació del nou centre.

PalmaProjecte Homes Balears i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials posaran en marxa un nou centre residencial adreçat a menors dependents del Consell de Mallorca amb problemes d'addiccions, el centre Es Caliu. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de Projecte Home Balears, Jesús Mullor; el conseller insular de Drets Socials, Javier de Juan, i el director del nou centre, Jonatan Martínez, han acudit aquest divendres a la presentació.

Es tracta d'un servei d'acollida residencial amb atenció especialitzada per a menors de 13 a 17 anys amb mesures jurídiques de protecció. Poden accedir-hi derivats d'altres centres residencials o des de les seves llars, amb l'informe tècnic pertinent. Rebran atenció joves amb disfuncions emocionals, conductuals, trastorns o problemes d'addiccions, ja siguin a substàncies, a la tecnologia o d'un altre tipus.

Les places les gestionarà el servei d'Infància i Família de l'IMAS. El centre pretén oferir un entorn segur i, a més, treballarà amb els menors les capacitats parentals. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que aquest nou recurs amplia la xarxa d'atenció de l'IMAS i ha destacat que la seva posada en marxa es faci amb una entitat "referent en el tractament d'aquest tipus de problemes".

Per la seva banda, el president de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, s'ha mostrat satisfet per la posada en marxa d'aquest recurs i ha explicat que "la Fundació Projecte Jove, amb una àmplia experiència en la gestió de dispositius d'atenció, ha anat adaptant les seves respostes educatives, terapèutiques i preventives al llarg dels anys".

Des de l'IMAS han reafirmat el compromís amb la millora de les infraestructures d'assistència als menors amb mesures de tutela a Mallorca. En aquest sentit, han recordat la posada en marxa d'un centre específic per a menors víctimes d'explotació sexual i un altre recurs especialitzat en menors no acompanyats. A finals d'any també es preveu que estigui acabat un altre edifici per atendre menors en situació d'acollida i les seves famílies.

stats