Vaga
Societat 01/07/2022

Primeres conseqüències de la vaga de Ryanair i d'Easyjet a Palma: Vols cancel·lats i retards

Els sindicats lamenten "la poca afectació que ha tingut l'aturada a Son Sant Joan"

ARA Balears
1 min
Manifestació dels treballadors de Ryanair i Easyjet

PalmaPrimeres conseqüències a l'aeroport de Son Sant Joan de les vagues dels treballadors de Ryanair i Easyjet. Aquest divendres s'han cancel·lat quatre vols d'Easyjet que tenien l'aeroport de Palma com a destinació o lloc de sortida, i hi ha hagut més d'una vintena de retards. Tot i això, els sindicats organitzadors de l'aturada han assegurat que "lamenten la poca afectació que ha tingut la vaga a Son Sant Joan". Pel que fa a Ryanair, la vaga ha afectat també el trànsit aeri de l'aeroport de Palma, ja que, segons han explicat els sindicats, hi ha hagut un total de 86 retards.

Aquest divendres una vintena de treballadors de les aerolínies s'han concentrat a les portes de sortides de l'aeroport de Palma i han explicat que la vaga no ha afectat "gaire" Son Sant Joan perquè "és un aeroport diferent de la resta dels de l'Estat". Cal recordar que aquest dijous el Ministeri de Transport imposà uns serveis mínims del 51% a la vaga de l'aeròdrom mallorquí en el cas dels vols i serveis de la companyia Easyjet, fet que ha evitat la cancel·lació de nombrosos vols.

El sindicat d'Easyjet també ha denunciat que esperaven un major seguiment de la vaga dels treballadors de l'aeroport de Palma i ha criticat que els serveis mínims imposats pel govern espanyol ha limitat molt la protesta dels assalariats de la companyia. A més, han denunciat que l'aerolínia "ha tornat a vulnerar el dret a vaga dels treballadors" perquè no ha enviat el llistat especificant quins membres del personal havien de cobrir els serveis mínims i aquest fet ha provocat que molts treballadors no sabessin si havien d'anar a fer feina o podien fer vaga.

stats