Societat 26/03/2022

Per primera vegada les Balears guanyen dues medalles d’or i tres de plata als Spainsikills

ARA Balears
1 min
Imatge de l'equip de les Balears.

PalmaLes Illes Balears han guanyat cinc medalles als Spainskills 2022, que es duien a terme des de dimarts a Madrid. Per primera vegada s’han guanyat dues medalles d’or i tres medalles de plata a la competeció per excel.lència de la Formació Professional.

En concret, la medalla d'or l'han guanyada Instal·lacions elèctriques (Kevin Llopis Linshöft, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés, de Maó) i servei de restaurant i bar (Elsa Delgado Campins, del CIFP Juníper Serra, de Palma). Aquests dos guanyadors, juntament amb dos més, representaran Espanya als Euroskills, la competició europea. 

Cal remarcar que aquestes competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, a més d'impulsar els estudis de formació professional i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i en la societat en general. Entre aquests objectius, és una part fonamental potenciar la relació entre els centres educatius i les empreses i també proporcionar un punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.

La delegació de les Illes Balears, que ha participat en aquesta fase estatal, ha estat formada per un total de 53 persones entre competidors, tutors, coordinadors, caps d’equip i representants de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors. 

En total hi han participat 17 alumnes en representació de 10 centres de les Balears que imparteixen FP: nou de Mallorca i un de Menorca. Tot i que les modalitats oficials de competició són individuals, en l’skill de jardineria paisatgística s’hi participa en equip.

Spainskills

Spainskills és una competició de proves pràctiques on es demostren els coneixements i les destreses dels estudiants d’FP. A les proves estatals, les Illes Balears es presenten a 16 modalitats. El jurat, present durant el desenvolupament de la competició, valora no només el resultat final, sinó també les habilitats i les competències dels participants en l’execució i el desenvolupament dels projectes. A partir de la puntuació obtinguda, els competidors són guardonats amb medalla d’or, plata o bronze en les diferents modalitats (skills). Els guanyadors representaran Espanya als Euroskills i Worldskills.

stats