Societat 04/06/2021

La primera nit sense toc de queda acaba amb una botellada multitudinària a la Platja de Palma

La Policia Local va haver de desallotjar la zona, on hi havia centenars de persones

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un vespre a la Platja de Palma.

PalmaLa primera nit sense toc de queda i sense límit de persones en les reunions socials i familiars que es fan a casa ha estat relativament tranquil·la, tot i que la Policia Local ha hagut de dissoldre una botellada multitudinària a la Platja de Palma.

Segons ha informat Europa Press, fonts properes al dispositiu policial han explicat que l'aglomeració va començar a les 23 h i es varen arribar a reunir centenars de persones. Fins al lloc dels fets es varen desplaçar diferents unitats de la Policia Local, que varen desallotjar el lloc sense haver de recórrer a l'ajuda de la Policia Nacional.

La Policia Local ha assegurat a l'ARA Balears que aquest va ser l'incident més destacat, encara que varen haver de fer diferents actuacions durant el vespre. A més, han remarcat que aquest divendres vespre s'intensificarà en coordinació amb la Policia Nacional i els inspectors del Govern.

Gent celebrant el final del toc de queda a Palma.

Policia Local de Calvià

Des de la Policia Local de Calvià també han informat que duen a terme un servei especial, que va començar aquest dijous a les 23 h, per evitar botellades i garantir l'ús de la mascareta. Durant el primer vespre sense el toc de queda, varen haver d'actuar en un parell d'ocasions, sobretot a la zona de Magaluf. Al camí de sa Porrassa es varen interposar cinc denúncies a joves de Palma i Calvià per no dur mascareta i fer botellada. Segons han explicat en una nota de premsa, aquest dispositiu es mantindrà durant tot el cap de setmana.

El toc de queda es va imposar fa uns set mesos i el Govern balear el volia mantenir fins aquest diumenge, però ahir el Tribunal Suprem el va anul·lar juntament amb la limitació de persones en reunions socials privades a les Balears perquè considera que tant la limitació de moviment (toc de queda) com la de reunions socials no són proporcionals, tenint en compte la situació epidemiològica del territori.

Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press, el Suprem va determinar que no escau autoritzar aquestes mesures basant-se únicament en principis de prudència, per la qual cosa les restriccions acordades pel Consell de Govern no quedaven suficientment justificades. Després de conèixer la decisió, el portaveu del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela ha declarat que "hi ha discussió en la proporcionalitat i no que es pugui fer". "Nosaltres ho respectam, però no vol dir que hi estiguem d'acord", ha afegit.

stats