Societat 16/07/2013

Les previsions turístiques a l'Estat milloren per la inestabilitat a Egipte

L'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur) ha reduït de l'1% al 0,4% la previsió de la caiguda del PIB turístic espanyol i ho atribueix a la situació política a Egipte i Turquia

Efe
1 min

MadridLa inestabilitat política a Egipte beneficia el turisme espanyol. Tal com recollia dilluns l'ARA, el sector turístic català i espanyol s'està veient afavorit per l'arribada de turistes de préstec, que canvien el seu destí a causa de la delicada situació política que es viu en alguns països del Mediterrani.

Aquest dimarts, l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur), associació que agrupa les principals empreses del sector turístic, ha reduït fins al 0,4% la seva previsió de caiguda del PIB turístic espanyol el 2013, en lloc de l'1% estimat al gener. El motiu de la millora en les previsions és la inestabilitat a Egipte i, en menor mesura, a Turquia.

Segons el vicepresident d'Exceltur, José Luís Zoreda, podrien arribar uns 730.000 turistes estrangers més dels previstos inicialment, que es traduirien en uns ingressos addicionals de 630 milions d'euros. "Estem sortint de la recessió gràcies a la demanda estrangera", ha assenyalat Zoreda, que ha assegurat que es compensarà així, "tot i que no al cent per cent, la caiguda de la demanda estatal".

El descens de l'activitat turística, si es confirma el 0,4% previst per Exceltur, serà quatre vegades inferior a la caiguda del conjunt de l'economia espanyola, que, segons les previsions de l'FMI i del govern espanyol, se situarà en un 1,6% i en un 1,3%, respectivament.

stats