Societat 25/08/2021

Presó per a un home que va incomplir tres vegades en tres dies una ordre d'allunyament a Inca

L'home va amenaçar de botar d'un cinquè pis perquè no l'arrestassin

ARA Balears
1 min
Imatge del detingut en el moment que amenaçava de botar d'un cinquè pis.

La Guàrdia Civil va arrestar dilluns a Inca un home de 34 anys i origen marroquí que havia incomplert per tercera vegada en tres dies una ordre d'allunyament de la seva parella o exparella sentimental. En el moment en què els agents el van localitzar, va amenaçar de botar d'un cinquè pis per evitar que l'arrestassin. L'endemà va passar a disposició del jutjat, que el va enviar a la presó.

Els fets van ocórrer dilluns a les 22 hores, quan una patrulla de la Guàrdia Civil feia tasques de protecció a una víctima de violència masclista i va veure que l'home era a un balcó proper al pis de la dona. Quan va veure que l'havien descobert, l'home va pujar al mur del balcó i va amenaçar de botar al buit si intentaven detenir-lo, mentre amenaçava amb un ganivet.

Davant això, es van haver de desplaçar bombers, ambulàncies i el negociador de la Guàrdia Civil fins al lloc dels fets i van acordonar la zona. Després de dues hores de negociació l'home va amollar l'arma blanca, però va continuar insistint de no ser arrestat.

Finalment, un guàrdia civil que dominava el seu idioma va aconseguir una relació de confiança amb l'acusat i va fer que sortís de la casa i es lliuràs sense oposar resistència. Les autoritats van dur l'home a l'Àrea de Psiquiatria de l'Hospital d'Inca, on va quedar ingressat. L'endemà va rebre l'alta i la Guàrdia Civil el va posar a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 d'Inca, que li va decretar presó.

stats