Societat 29/09/2022

El president del TSJB demana més recursos per als jutjats de les Balears

Reclama celeritat a la construcció dels nous jutjats de Ciutadella

Iván Martín
2 min
Edifici dels jutjats de Maó.

MAÓEl president del Tribunal Superior de Justícia de les Baleares (TSJB), Carlos Gómez, ha sol·licitat aquest dijous més mitjans i recursos per als jutjats de la Comunitat Autònoma. Així ho ha traslladat Goméz, en el transcurs de l'acte d'inauguració de l'any judicial 2022-2223 als jutjats de Maó. El president del TSJB ha denunciat el "pèssim estat" de les actuals dependències judicials a Ciutadella i ha instat l'Administració a construir el nou edifici.

El president de la Sala Contenciosa Administratiu del TSJB, Gabriel Fiol; el president de l'Audiència Provincial de les Balears, Diego Gómez Reino, i la secretària de Govern Sílvia Martínez Pomar han acompanyat Gómez a l'acte. També hi han assistit el fiscal superior de les Balears, Bartomeu Barceló, i el tinent fiscal de les Balears, Julio Cano.

Durant l'obertura de l'any judicial, el fiscal superior ha presentat la Memòria de la Fiscalia de les Balears corresponent a l'any 2021. Una vegada inaugurat, el president del TSJB ha entregat una insígnia al magistrat Bartomeu Mesquida, jubilat recentment, i un diploma al magistrat degà dels jutjats de Ciutadella Sergio Martínez per la seva dedicació i esforç.

La Comissió Permanent del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar el passat mes de març entregar diplomes i insígnies als membres de la carrera judicial que van complir 25 anys d'antiguitat els anys 2020 i 2021, així com als altres que es varen jubilar en aquelles mateixes anualitats.

Finalment, Gómez ha dirigit unes paraules de gratitud al president de la Sala Contenciosa del TSJB, Gabriel Fiol, que està previst que es jubili d'aquí a uns mesos. A més, el magistrat menorquí ha rebut un reconeixement per part del Consell de Menorca que ha entregat la presidenta de la institució, Susana Mora.

stats