Societat 22/11/2020

Preocupació al Castell per un brot de covid-19 en un bar "molt concorregut" del municipi menorquí

L'IB-Salut ha fet una crida perquè tots els clients que hi hagin acudit en els darrers 10 dies vagin a fer-se la PCR

Ara Balears
1 min
Una sanitària amb la mostra d'una PCR.

PalmaL'Àrea de Salut de Menorca va informar dissabte vespre d'un brot de coronavirus d'àmbit laboral que afecta quatre persones en un conegut bar del Castell. Segons ha informat l'agència Efe, l'IB-Salut ha demanat a totes les persones que hagin acudit al bar en els darrers 10 dies que demanin hora per fer-se la PCR a la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) que hi ha al centre de Salut de Dalt Sant Joan de Maó.

La batlessa del municipi, Joana Escandell, ha reconegut que està "preocupada" perquè es tracta d'un bar "molt concorregut i dels més tradicionals del municipi". Admet que "la situació és complicada" i des de l'Ajuntament fan "una crida a la responsabilitat" per poder tallar el brot "d'arrel". "No és el mateix una sèrie de contagis en el nucli familiar que en un bar on passen moltes persones que, al mateix temps, s'interrelacionen amb altres", ha afegit.

Escandell també s'ha mostrat preocupada pels darrers casos detectats al municipi menorquí. "Fa unes darreres setmanes que hi ha bastants contagis, per això el cribratge és molt important", ha subratllat. Amb tot, la batlessa ha defensat que "si fem les coses bé i tots usam la mascareta, en reduirem la propagació".

Cal recordar que el darrer informe publicat pel Servei d'Epidemiologia del Govern balear aquest divendres mostra que l'única illa on creix la incidència acumulada és Menorca, on en una setmana s'ha passat de registrar 97 infeccions per 100.000 habitants a 120. En aquest sentit, la consellera Patrícia Gómez va advertir en la seva darrera compareixença, el mateix divendres, que si en uns dies l'illa s'apropa a la situació d'Eivissa i Mallorca, "s'hauran de revisar les mesures".

stats