Societat 22/11/2023

El PP i Vox tomben una proposta per construir quatre centres de salut a Palma

Es tracta dels centres de salut de Son Ferriol, Pere Garau, la Soledat i Bons Aires, previstos al Pla d'infraestructures

ARA Balears
1 min
Un centre de salut de Palma.

PalmaEl Parlament ha rebutjat aquest dimecres en la Comissió de Salut una proposició no de llei (PNL) del PSIB relativa a la construcció dels nous centres de salut de Son Ferriol, Pere Garau, la Soledat i Bons Aires a Palma, amb els vots en contra del PP i Vox.

En concret, la PNL instava el Govern a continuar amb el pla d'infraestructures previstes per a Atenció Primària per als pròxims anys perquè en aquesta legislatura es completi la construcció dels centres de salut anteriorment esmentats i que l'any 2027 estiguin en funcionament.

Detecció de les necessitats futures

D'altra banda, es demanava a l'Executiu autonòmic que continuàs amb el desenvolupament permanent d'un pla d'infraestructures d'Atenció Primària per detectar amb temps les necessitats futures i poder establir un pla d'actuació. També s'instava el Govern a disposar de la col·laboració dels professionals per al disseny de noves infraestructures sanitàries i a reservar una partida pressupostària del 2024 per a la construcció dels quatre centres.

La Comissió d'aquest dimecres ha rebutjat també, per set vots en contra del PP i Vox, una PNL defensada per la diputada d'Unides Podem Cristina Gómez, per declarar com a llocs de treball de molt difícil cobertura tots els dels serveis de Digestiu, Reumatologia i Al·lergologia de l'hospital Mateu Orfila de Menorca, atenent la seva infradotació o falta de dotació de personal sanitari.

stats