Societat 17/02/2022

El PP, satisfet que Armengol i Cladera "hagin de sortir de la cova" per parlar dels casos de menors tutelades

El portaveu popular al Consell, Llorenç Galmés, ha aplaudit el gest de l'Eurocambra i ha dit que a la fi "s'acaba l''obscurantisme'"

2 min
El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés,

PalmaEl Partit Popular ha expressat satisfacció davant l'anunci que una comissió del Parlament europeu viatjarà a les Illes a entrevistar Francina Armengol i Catalina Cladera pels casos dels menors tutelades. El portaveu popular al Consell, Llorenç Galmés, ha celebrat la decisió de la delegació europea, dient que així la presidenta del Govern i la del Consell "hauran de sortir de la cova".

"Amb aquesta notícia podem dir que s'ha acabat l''obscurantisme' i la falta de transparència i es podrà ajudar aquestes nines i nins", ha assegurat Galmés. "Ara, no quedarà més remei que donar explicacions", ha afegit el popular, que ha assenyalat que el PP havia demanat en quatre ocasions la creació d'una comissió d'investigació per al Consell Insular i se'ls havia denegat cada vegada.

"Han volgut fer política amb un tema tan delicat com aquest", ha dit el portaveu del PP, fent referència que el Consell va crear una comissió política "que no estava regulada pel reglament d'aquesta institució". Alhora, també ha explicat que amb aquesta comissió esperen saber "què ha passat realment durant aquests anys".

"Avui dia no tenim conclusions, si haguéssim creat aquesta comissió fa dos anys ja les podríem tenir ben clares", ha esperonat Galmés. Alhora, ha dit que el Consell va tardar "més de 14 mesos a denunciar la fiscalia i la policia" els casos que es coneixien. Segons el seu parer, "s'hauria d'haver corregut a la fiscalia".

El popular també ha opinat sobre si creia que s'havia d'investigar Madrid pels casos semblants que han sortit darrerament a la comunitat. En aquest sentit, ha assegurat que a Madrid "s'ha actuat de manera diferent", ja que quan es van conèixer els casos "ho van denunciar automàticament". A més, també ha afirmat que la comunitat de la capital de l'Estat ha obert una auditoria per definir els defectes que hi ha.

El Pi: "Volem que es tanqui el tema"

La consellera d'El Pi, Xisca Mora, ha declarat a l'ARA Balears que "volem que es tanqui aquest tema tan sensible". "Si s'hagués fet una comissió d'investigació des d'un principi, i l'IMAS hagués mostrat més transparència", ha remarcat, "no s'hi hauria vinculat el Govern", referint-se que les menors tutelades són competència del Consell de Mallorca i, en concret, del mateix IMAS. "No volem abocar l'ull mediàtic als menors tutelats. Si Europa creu que ha de venir, no hi veim inconvenient", ha afegit Mora.

Per altra banda, la portaveu de Ciutadans al Consell, Beatriz Camiña, també hi ha volgut dir la seva. Camiña també s'ha mostrat contenta perquè finalment "es donin explicacions i es posi llum a les preguntes que encara no tenen resposta". A més, ha afegit que "s'està demostrant que si venen d'Europa és perquè la qüestió és prou greu i no ha servit de res posar cortines de fum".

stats