Societat 17/02/2022

Armengol nega haver rebut una citació d'Europa: "És una estratègia del PP i Vox"

El Govern ha assegurat que ni Catalina Cladera ni Fina Santiago tampoc tenen cap notificació oficial del Parlament europeu

i
Miquel Crespí
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaFrancina Armengol ha assegurat que no ha rebut cap citació del Parlament europeu per declarar sobre els casos de menors tutelats. De fet, segons s'ha dit des del Govern, ni la presidenta del Govern, ni la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ni la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, han rebut cap notificació oficial per part de l'òrgan europeu.

Armengol ha estat clara: "És una estratègia del PP i Vox, que volen utilitzar el dolor de les víctimes per fer partidisme", cosa que ha qualificat d'"absolutament rebutjable". A més, ha incidit que és partidisme perquè, per desgràcia, "les Illes no són l'únic lloc on hi ha casos d'explotació". Alhora, també ha assegurat que donaran "totes les explicacions que facin falta", i que ho faran "de bon grat". A més, la presidenta també ha volgut deixar clar que el que s'ha posat en marxa és una "comissió de treball", no d'investigació.

En concordança amb les declaracions de Francina Armengol, el portaveu del PSIB al Consell, Andreu Alcover, també ha fet declaracions aquest dijous dematí i ha assegurat que hi haurà "màxima col·laboració institucional amb el que es necessiti". Així mateix, ha demanat "que no se'n faci un ús partidista".

Alcover també ha carregat durament contra el Partit Popular i Vox, dient que estan "estigmatitzant aquesta terra" i això és una cosa que "acabaran pagant en un futur". A més, també ha destacat que el PP i Vox "en dos anys mai han presentat ni una sola proposta per resoldre el problema". Segons ha dit el socialista, han demanat en quatre ocasions comissions per investigar els responsables polítics, "res més".

Reacció de MÉS

Mentre que Podem ha rebutjat fer declaracions, l'altre soci del Pacte, MÉS per Mallorca, ha seguit la línia del PSIB i ha criticat "l'ús partidista d'una qüestió tan sensible". "Des que esclatà el mateix tema a Madrid, aquí l'oposició, sobretot el PP, havia suavitzat el to", ha explicat a l'ARA Balears el portaveu ecosobiranista, Miquel Ensenyat. "Realment, estan més ocupats pel rèdit polític que per les mateixes menors tutelades", ha afegit. Igualment, el partit ha emès un comunicat on ha aclarit que la comissió europea ha demanat una sala al Parlament per al 12 d'abril per entrevistar-se "amb diferents autoritats de les Balears". "De moment, no hem rebut cap petició per entrevistar-nos", afirma el comunicat de MÉS.

Tot aquest rebombori arriba arran que aquest dimecres vespre es va conèixer que el Parlament europeu havia demanat al Govern una sala per poder fer entrevistes relacionades amb els casos d'explotació sexual a menors tutelades. La comissió europea arribarà dia 12 d'abril i, segons s'ha explicat, pretén fer entrevistes als principals polítics i alts càrrecs de Mallorca que tenen relació directa o indirecta amb els casos de les menors tutelades.

Durant la seva estada a l'illa, els 24 responsables de la investigació, entre els quals hi ha un total de 16 diputats europarlamentaris, faran la seva pròpia investigació. A més dels polítics ja esmentats, s'entrevistaran amb l'expresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i actual conseller de Presidència, Javier de Juan, entre altres càrrecs.

stats