Societat 04/05/2018

El PP d'Eivissa participarà en la concentració contra el decret de català

El partit defensa que el català sigui "un mèrit i no un requisit" en l'àmbit sanitari

Efe
1 min
Imatge d'arxiu d'una manifestació a Palma contra el decret del català a la sanitat. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl Partit Popular d'Eivissa ha anunciat que participarà en la concentració convocada demà per la plataforma Mos Movem en contra del decret del Govern que regula els coneixements de català dels treballadors sanitaris. La manifestació tindrà lloc demà a les 19.00 hores en el passeig de Vara de Rei, sota el lema "Sanitat sense fronteres lingüístiques".

El PP eivissenc defensa en un comunicat que el català sigui un "mèrit i no un requisit" en l'àmbit sanitari i argumenta que la imposició del Govern balear genera "rebuig i minva els serveis sanitaris".

El partit opositor assegura que amb la regulació aprovada per l'executiu les convocatòries de places queden desertes "perquè els que es presenten no acrediten el coneixement del català". Segons els populars, el debat no s'ha de centrar en la llengua sinó en "garantir i oferir" una correcta assistència sanitària, ja que "les llengües no salven vides".

Per al PP, el coneixement i el foment del català a les illes han de defensar-se per vies diferents "de la generació de conflictes" i no amb decisions com la del govern de Francina Armengol, "basades en el radicalisme" i que provoquen el rebuig al coneixement del català.

stats