Societat 14/06/2021

Es posen en marxa els set punts per recollir el Certificat covid de la UE a les Balears

S'han habilitat tres espais a Mallorca, dos a Menorca, un a Eivissa i un altre a Formentera

ARA Balears
1 min
Imatge de l'aspecte que podria tenir el certificat covid europeu.

PalmaEls punts d'atenció presencial d'emissió de certificat COVID Digital EU ja estan operatius a les Balears. En una nota de premsa, la Conselleria de Salut i Consum ha explicat que s'han habilitat tres punts a Mallorca, dos a Menorca, un a Eivissa i un altre a Formentera.

Així, el certificat es pot sol·licitar en la web i recollir després en un dels punts presencials d'emissió, o bé es pot demanar directament en qualsevol dels espais habilitats. Si s'ha sol·licitat prèviament a la web, l'horari de recollida és de 12 h a 14 h i si es demana directament en els punts d'emissió, l'horari és de 8 h a 18 h.

En concret, a Mallorca es pot recollir a l'Hospital Universitari Son Espases, a l'Hospital Comarcal d'Inca i a l'Hospital de Manacor. A Menorca, es pot recollir en el Centre de Salut Canal Salat i l'Hospital General Mateu Orfila. També es pot recollir a l'Hospital Can Misses, a Eivissa, i a l'Hospital de Formentera.

Des del dijous passat el Servei de Salut va començar a expedir aquest certificat per mitjà del Portal del Pacient o per correu postal amb una sol·licitud prèvia. A partir de juliol també es podrà demanar per mitjà d’una aplicació dissenyada per a dispositius mòbils que el Servei de Salut i la Fundació BIT posaran a disposició de la població i amb la qual es podrà accedir al certificat i descarregar un codi QR amb la informació relacionada.

Cal recordar que aquest certificat permetrà als ciutadans de la Unió Europea desplaçar-se lliurement entre els seus estats. També és vàlid per als desplaçaments entre comunitats autònomes.

stats