Política 10/06/2021

Armengol afirma que el Certificat Covid aportarà "tranquil·litat" i que "és absolutament fonamental"

La presidenta ha assenyalat que la pròxima setmana es podrien anunciar noves mesures per al sector de l'oci nocturn

ARA Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha valorat aquest dijous que el Certificat Covid de la UE aportarà "tranquil·litat" i que "és absolutament fonamental", segons ha informat Europa Press. Així ho ha manifestat la cap de l'Executiu durant un acte a Palma. "Des del principi teníem clar que el control a ports i aeroports era prioritari", ha dit la presidenta, que ha afegit que comptar amb "la tecnologia adequada" donarà "agilitat" a tots els processos.

Per altra banda, Armengol ha assenyalat que continuen fent feina amb el sector de l'oci nocturn per a la reobertura, ha recordat que la revisió de mesures es farà divendres de la setmana que ve i ha anticipat que serà llavors quan podrien anunciar-se novetats. En qualsevol cas, ha subratllat que "hi ha espais que són més complicats" a l'hora d'evitar contagis, i que l'obertura de l'oci nocturn requerirà "protocols específics".

Amb tot i això, la presidenta balear també ha valorat les declaracions de l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, en què apuntava que el govern britànic diferenciarà les Illes en el seu semàfor covid en la pròxima revisió. "Valoram de manera positiva que ens separin territorialment", ha declarat Armengol, que ha apuntat que, amb les xifres de les Balears "hauríem d'estar situats en verd des de fa bastantes setmanes".

Digitalització a les Balears

Armengol també ha parlat aquest dijous de l'aposta per la digitalització del sector empresarial balear, fet que ha qualificat d'"una de les claus" per aconseguir un turisme segur en la comunitat. "Som les illes més ben connectades de la Mediterrània", ha assegurat.

La presidenta ha assenyalat que el sector turístic aposta per la circularitat i per la digitalització. En aquest sentit, ha explicat que des del Govern es treballa per fomentar la digitalització de les empreses, un propòsit que es podrà potenciar amb l'arribada dels fons europeus.

stats