Economia 07/06/2021

El Govern, disposat a obrir l'oci nocturn fins a les 3 h i amb zones de ball acotades

El conseller de Model Econòmic, turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha reunit aquest dilluns amb representants del sector

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaEl Govern acceptaria iniciar la desescalada de l'oci nocturn obrint fins a les 3.00 de la matinada i habilitant zones de ball acotades per controlar l'afluència de persones, segons ha informat Europa Press. L'Executiu ha començat aquest dilluns les negociacions amb els representants del sector per iniciar la reobertura, segons ha anunciat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern. Negueruela ha assegurat que l'Executiu i el sector de l'oci nocturn treballen perquè es pugui reobrir "aquest estiu". "Tots volem un marc d'obertura de les activitats econòmiques, i per això es fan proves pilot en àmbits diversos", ha afegit, i ha destacat àmbits com la feina que es du a terme a Eivissa o els concerts a Mallorca.

Quant a les botellades dels darrers dies, sobretot a Palma, el portaveu ha tornat a fer una crida "a la responsabilitat" i ha recordat que, malgrat la sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar el toc de queda dijous, el Govern ja tenia previst posar fi a aquesta restricció diumenge. "Els esforços d'ajuntaments i la policia són importants, i hi ha comportaments que estaven prohibits abans del covid-19 per una qüestió de seguretat i no només de salut pública", ha subratllat.

El conseller de Model Econòmic també ha fet referència a la possibilitat d'implantar la vacunació com un dels requisits per accedir a l'oci nocturn, encara que no se n'ha mostrat partidari. "S'han de poder tenir els mateixos drets per a l'oci nocturn", ha remarcat, i ha argumentat que a hores d'ara no es pot vacunar tothom perquè "hi ha unes franges d'edat". "Per això es fan proves pilot", ha continuat. Segons Negueruela, els empresaris de l'oci nocturn "entenen perfectament la situació".

Segons han explicat fonts de la negociació, es farà una prova pilot que ja es va anunciar, encara que manquen reunions per concretar més detalls. El que sí que se sap és que seria a final de juny o començament de juliol. Així, el reinici de l'activitat no seria fins a l'agost. En una primera fase, el consum a la barra continuaria prohibit, de manera semblant a l'hostaleria, i la mascareta seria obligatòria. L'objectiu de les negociacions és assolir una situació acceptable tant per a les empreses com per als treballadors i recuperar personal en ERTO sense haver de fer passes enrere.

El certificat de vacunació

Negueruela també ha reclamat davant dels mitjans que el certificat de vacunació es posi en marxa "com més aviat millor", i ha qualificat de "bona notícia" que es faci una prova pilot d'aquest moment al conjunt de l'Estat. Negueruela també s'ha mostrat satisfet perquè s'hagin ampliat les proves que han de dur els viatgers estrangers per entrar a l'estat espanyol i que ara, a més d'una PCR, també es pugui fer amb un test d'antígens. "El certificat és una eina que s'ha d'implementar com més aviat millor", ha dit Negueruela després de la reunió de Consell de Govern. Quant a la prova d'antígens, el titular de Turisme ha destacat que d'aquesta manera es facilita l'arribada de turistes a les Balears i que, a més de ser més ràpida, aquesta prova és més econòmica.

stats