Societat 29/12/2020

Un policia nacional esbronca una regidora d'Eivissa per dirigir-s'hi en català

El comissari ha demanat disculpes a l'afectada i ha assegurat que farà tot el possible perquè no torni a succeir un cas com aquest

Ara Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaNou cas de discriminació lingüística per part d'un agent de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. La regidora de Joventut, Igualtat, Normalització Lingüística i Cementiris de l'Ajuntament d'Eivissa, Clàudia Cotaina, ha denunciat a través del seu compte de Twitter haver estat increpada per un policia nacional per dirigir-s'hi en català.

Segons ha explicat la regidora a l'ARA Balears, l'agent li ha recriminat el fet de parlar en català dins una comissaria de la Policia Nacional. "M'han dit que ells no entenen el català, que la pròxima vegada faci el favor de parlar en castellà perquè, si no, no m'atendran", destaca Cotaina. No obstant això, l'afectada ha rebut les disculpes per part del comissari de la Policia Nacional d'Eivissa: "El comissari ha reconegut que tenc tot el dret de dirigir-m'hi en català i m'ha assegurat que farà tot el possible perquè no torni a succeir un cas com aquest un altre cop".

La regidora apunta que, davant l'esbroncada que ha rebut per part de l'agent, li ha intentat explicar que qualsevol ciutadà de les Illes té dret a expressar-se en català. "No he exigit que em parli en català, simplement he demanat que hi pugui haver algú al servei de la comissaria que em pogués entendre i no haver de canviar de llengua", recalca l'afectada.

En aquest sentit, Cotaina manifesta que situacions com aquestes "són intolerables" i que cal treballar perquè "ningú pugui trepitjar els nostres drets lingüístics". "Això no pot tornar a succeir. No hi haurà igualtat real fins que actituds com aquestes s'acabin", afirma la regidora.

stats