Societat 22/06/2020

L’OCB critica "la passivitat" institucional en la persecució de les discriminacions lingüístiques

També anuncia que posarà en marxa noves eines i recursos per defensar la llengua pròpia davant agressions

Ara Balears
1 min
Façana i porta d’entrada del casal cultural Can Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear i que enguany celebra el desè aniversari.

PalmaL’Obra Cultural Balear critica la passivitat de les administracions en la persecució de les discriminacions lingüístiques i anuncia que posarà en marxa noves eines i recursos per garantir els drets lingüístics en les properes setmanes i que farà públiques accions en l'àmbit jurídic.

L'entitat ha recordat en un comunicat el darrer episodi de discriminació que va tenir lloc aquest cap de setmana a Palma, quan un benziner va dir en castellà a dues clientes: "Som a Espanya i no tenc per què aguantar que em parlin en mallorquí", segons va publicar el diari dBalears.

L’OCB afirma que és del tot excepcional el fet que "una institució de la societat civil hagi de suplir les deficiències i incompliments dels poders públics a l'hora de protegir i garantir els drets col·lectius i els individuals". Això, segons assenyalen "només passa en organitzacions socials en estadis primitius que l'absència dels poders públics ha de ser compensada per iniciatives particulars".

Aprofiten per remarcar que "després d’anys d’anuncis diversos en relació amb la creació, per part del Govern de les Illes Balears, de l’anomenada Oficina de Drets Lingüístics, no s’ha estat capaç de passar dels anuncis al fets". Mentrestant, reiteren el seu compromís a donar cobertura legal a totes les persones que vulguin denunciar agressions o discriminacions per raó de llengua.

stats