Societat 19/12/2022

La Policia Nacional desarticula un grup criminal que introduïa droga a Menorca

L'operació s'ha tancat amb deu detinguts i la intervenció de 270 grams de cocaïna, entre altres

Iván Martín
2 min
Imatge dels objectes intervinguts per part de la policia.

MAÓLa Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de droga a Menorca i que introduïa importants quantitats de cocaïna i haixix a l'illa. L'operació s'ha tancat amb un total de deu persones detingudes i s'han confiscat 270 grams de cocaïna, 14 quilos d'haixix, 135 grams de Speed, 23 grams d'MDMA i 20 pastilles d'èxtasi i marihuana.

El grup introduïa la droga a l'illa a través d'agències de paqueteria procedent de Barcelona, amb la intenció de distribuir-la pels diferents municipis. De fet, s'han efectuat sis escorcolls domiciliaris, dos dels quals a Barcelona, un a Maó, un altre a Son Bou (Alaior), Binibèquer Vell (Sant Lluís) i Ciutadella. Així doncs, es donen per desmantellats punts de venda de substàncies estupefaents en aquestes localitats.

L'operació la varen iniciar a finals del mes de juny passat agents del Grup d'Estupefaents de la Brigada de Policia Judicial de Maó conjuntament amb el Grup 14 de la Udyco de Barcelona. Durant la investigació es va detectar que traficants de mitjana escala executaven l'activitat il·lícita a diferents zones de Menorca i que acudien preferentment a Ciutadella per abastir-se de la droga que havien de vendre. Un dels membres identificats del grup criminal acumulava una reclamació judicial per ingressar a la presó per un delicte contra la seguretat viària, motiu pel qual se'l va detenir el 5 de juliol a Maó, quan es dirigia a l'aeroport amb la intenció de fugir de la justícia.

D'altra banda, el 7 de desembre, i després de detectar-se l'organització i l'enviament d'una nova partida de droga, es va dur a terme la intervenció policial a Maó. En una primera fase es varen realitzar les primeres sis detencions, cinc persones de nacionalitat espanyola i una de guineana, de 28, 29, 31, 43, 47 i 52 anys respectivament. La segona fase es va desenvolupar el 14 de desembre i es varen detenir quatre homes més: tres espanyols i un de colombià, de 38, 39, 40 i 46 anys.

El jutjat de Maó ha decretat presó provisional per a set dels presumptes autors que han posat a la seva disposició, així com els detinguts a Barcelona que han passat a disposició del jutjat corresponent.

stats