Societat 20/07/2022

La població de gavina corsa de l'illot de na Guardis es consolida

Durant el confinament, un mínim de 121 parelles varen poder criar "de manera abundant"

ARA BALEARS
1 min
Imatge d'arxiu d'una gavina corsa.

PalmaUn mínim de 121 parelles de gavina corsa varen criar a l'illot de na Guardis, davant la Colònia de Sant Jordi, durant l'estiu del 2020, xifra que ara consolida la població d'aquesta espècie en aquest indret, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa.

El Servei de protecció d'espècies ha finalitzat recentment el cens de gavina corsa i ha conclòs que els exemplars comptabilitzats varen poder criar "de manera abundant" durant l'estiu del 2020, arran de la tranquil·litat donada pel confinament.

Imatge d'arxiu de dues cries de gavina corsa.

A causa de l'auge de la població registrada a partir de la cria de 2020, l'any passat criaren en aquest mateix indret 196 parelles, xifra superior a la d'enguany. "En qualsevol cas, les dades de 2022 no tenen per què implicar un descens poblacional, ja que es tracta d'una espècie molt nòmada i irregular", ha justificat el Govern.

De tots els polls nascuts, 45 s'han marcat amb anelles metàl·liques oficials i de PVC de lectura a distància, per tal de poder obtenir informació del seu comportament per fomentar la conservació de l'espècie.

stats