Sensors de contaminació
Societat 19/04/2024

La Plataforma contra els Megacreuers instal·la dos sensors per mesurar la contaminació de l’aire

Amb la col·locació d'aquests dos nous aparells, la xarxa de sensors per la contaminació de l'aire suma sis dispositius

ARA Balears
1 min
Senor ubicat a la zona de Cala Gamba

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha instal·lat dos nous sensors per mesurar la contaminació de l'aire a Cala Gamba i al Terreno. Segons han explicat aquest divendres, amb aquests nous aparells, s'estén la xarxa de control de qualitat de l'aire.

"Des d'abans de Setmana Santa, es tornen a apreciar nivells d'escales de creuers considerables al port de Palma, amb dies en què han coincidit tres i quatre embarcacions de diferent grandària al port", ha explicat la plataforma. De fet, asseguren que aquest 13 d'abril hi havia al port de Palma tres creuers de la companyia MSC, amb una capacitat màxima de passatgers conjunta de més de 12.000 persones.

Així, la plataforma considera que "amb l'objectiu de continuar la nostra feina de conscienciar dels impactes que aquests creuers tenen per a la ciutat, donam força a la xarxa ciutadana de control de qualitat de l'aire, que cobreix gran part de la façana marítima de Palma". La plataforma explica que l'objectiu d'aquesta xarxa, instal·lada l'any 2022, és mesurar partícules contaminants (partícules en suspensió PM2.5 i PM10) que estan associades a la combustió del carburant que utilitzen els creuers i "tenen un impacte directe en la salut pública", alerten.

Per aquest motiu, apunten que l'existència d'aquests sensors permet disposar de "dades objectives" que sostenen els arguments per regular la indústria dels creuers. Ara, amb la instal·lació d'aquests dos nous sensors, la xarxa s'amplia amb els ja existents ubicats a la zona de la Bonanova, passeig Marítim, la Calatrava i Pere Garau, i pròximament s'estudia la instal·lació d'un sensor addicional, a la zona de carrer Aragó, "que actuarà com a sensor de control juntament amb el de Pere Garau", assenyalen.

stats