Societat 05/12/2018

La Plataforma per la Llengua anuncia accions legals contra 'El Mundo' per acusar-la de filoterrorista

La secció de les Illes Balears de l'esmentat diari publicà un article fent referència a l'entitat catalana el passat 2 de desembre

Ara Balears
2 min
Jordi Domingo i Neus Mestre.

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha anunciat aquest dimecres accions contra 'El Mundo', que acusà l'entitat catalana de "filoterrorista". "El passat 2 de desembre, a la secció de les Illes Balears, 'El Mundo' va publicar un article en què s'acusa directament de filoterrorista la Plataforma per la Llengua, i, per tant, els seus més de 18.000 socis", ha explicat l'entitat mitjançant un comunicat. Per això, la directora, Neus Mestres, i l’advocat Jordi Domingo, han anunciat que la Plataforma per la Llengua demandarà 'El Mundo'. “Ho feim per defensar l’honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballa per fomentar l’ús social del català i la cohesió social", ha assegurat Mestres. “No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme”.

L'article publicat per 'El Mundo' assenyalava: “Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua”. Tal com apuntava Domingo, “aquesta afirmació, entre altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i que són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor”.

Imatge de l'article del passat 2 de desembre a El Mundo.

Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que varen presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que “sota la bandera del dret a la informació no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis”. “En les properes setmanes, per tant, presentarem una demanda civil contra 'El Mundo' davant el jutjat competent”, ha assegurat Domingo.

“En els 25 anys que fa que existim, hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és la primera vegada que 'El Mundo' tergiversa informació a l’hora de parlar de nosaltres. El mateix article parla de la nostra “galopante esquizofrenia” o del fet que proposam “medidas totalitarias”, ha recordat Mestres. “Però no permetrem que se’ns acusi de filoterrorisme: 'El Mundo' ha creuat una línia vermella”. La directora de l’ONG del català ha recordat també que 'El Mundo' ha publicat l’article fora de la secció d’opinió, i que, per tant, es fa responsable de l’escrit.

Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l’entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha anunciat que posa en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. “Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial i dir a 'El Mundo' que ja n’hi ha prou d’insultar, pot fer-ho a través de la web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo”, ha indicat Mestres.

stats