Ajuntament de Palma
Societat 31/05/2024

Plataforma per la Llengua demana a Cort que "aturi" les "persecucions" contra el català

L'entitat ha instat el batle a "tornar al consens" de 40 anys en defensa de la llengua pròpia

ARA Balears
2 min
La façana de Cort.

PalmaPlataforma per la Llengua ha demanat al batle de Palma, Jaime Martínez, que "deixi de ballar al so de la ultradreta antimallorquina" i "torni al consens" de 40 anys en defensa de la llengua pròpia. Antoni Martiàñez, en representació de l'ONG del català, ha intervingut al ple de l'Ajuntament per recriminar "les polítiques d'odi i persecució" que PP i Vox duen a terme contravenint, segons l'entitat, la Constitució espanyola, l'Estatut d'Autonomia i la Llei de normalització lingüística, "així com el mateix deure dels poders públics de protegir la nostra llengua".

Martiàñez ha recordat que és la tercera vegada que Plataforma per la Llengua ha d'intervenir al ple en aquesta legislatura per demanar que s'aturin les agressions al català, que són també "una agressió als drets de tots els ciutadans".

El representant de Plataforma per la Llengua ha lamentat que l'Ajuntament "precaritzi" encara més la situació de minorització que arrossega la llengua i ha acusat el batle de "crispar l'ambient" amb les seves decisions. Milers de persones, ha dit Martiàñez, varen donar el passat 5 de maig una "resposta contundent" al seu paper de "comparsa de la ultradreta", omplint la plaça Major de Palma, i ha reclamat al batle que rectifiqui totes les mesures que, en pocs mesos, ha pres en contra del català i que acabaran generant que "esdevingui una llengua de segona categoria, supèrflua, prescindible i residual".

En aquest sentit, ha retret al batle, la decisió d'haver suprimit el requisit del català per accedir a determinats llocs de feina a l'administració, haver deixat de considerar el català com a llengua prioritària cap al ciutadà, haver suspès el Servei de dinamització lingüística i el domini .cat del web municipal, a més d'haver castellanitzat els premis Ciutat de Palma.

stats