Palma
Societat 01/09/2022

La plaça de Joan Carles I acollirà la batalla d'aigua entre Canamunt i Canavall

Les celebracions arrencaran aquest divendres amb la desplegada de blasons i finalitzaran dilluns amb l'enterrament d'en Berga

ARA Balears
2 min
Tornen les festes de Canamunt i Canavall

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que la batalla d'aigua entre Canamunt i Canavall es farà aquest diumenge a la plaça Joan Carles I. Aquesta ubicació suposa un canvi respecte d'altres anys, en què la festa es feia al parc de la Mar. Cort ha explicat que les celebracions arrencaran aquest divendres amb la desplegada de blasons i finalitzaran dilluns, com és habitual, amb l'enterrament d'en Berga.

La portaveu d'Orgull Llonguet, Laura Velilla, s'ha mostrat molt satisfeta de poder reprendre aquesta festa després de dos anys. "Vàrem començar el 2015, però aquests dos anys de parèntesi fan que enguany celebrem la cinquena edició. Ho feim amb moltes ganes i amb la mateixa implicació de sempre. El nostre objectiu és recuperar una part de la història de la nostra ciutat", ha destacat. Velilla ha detallat que els ciutadans que ho desitgin podran adquirir les seves camisetes i banderoles a la paradeta que l'organització muntarà aquest dissabte a la plaça d'Espanya.

La prèvia de la batalla començarà a les 16 h amb la trobada de les colles de Canamunt i Canavall a la plaça Sant Jeroni i a la plaça Drassanes. A les 16.30 h una cercavila recorrerà els carrers per convidar la ciutadania a afegir-se a la festa. A les 17 h començarà la batalla. Hi haurà, com és usual, un espai reservat per a la batalleta infantil, que inclourà piscines d'aigua. En acabar la festa de l'aigua, els participants podran gaudir d'un concert de xaranga.

Des d'Emaya s'aportaran tres camions cisterna d'aigua, la mateixa quantitat que altres anys. També es distribuiran diferents contenidors a la zona i s'ha programat un servei especial de neteja en acabar cadascuna de les activitats. S'habilitaran, a més, 10 WC portàtils, tant estàndard com adaptats, s'hi muntarà un escenari i es facilità la instal·lació elèctrica. L'Ajuntament hi disposarà una ambulància i dos equips d'emergències, així com les tanques per delimitar el perímetre. El trànsit rodat quedarà interromput a partir de les 14  h de diumenge.

En el programa d'actes hi trobam la desplegada de blasons, aquest divendres a les 19 h a Cort, per donar el sus a la festa, i el sopar de germanor de colles que es farà a les Voltes a partir de les 20.30 h. Dilluns 5 de setembre tindrà lloc l'enterrament d'en Berga, al carrer de Sant Pere Nolasc, un acte que posarà el punt final a aquests dies de celebració.

stats