Ciberatac
Societat 08/02/2024

Pirates informàtics roben el compte de Facebook del batle de Palma i intenten estafar els seus seguidors

És el tercer ciberatac a polítics o institucions en poc més de tres setmanes

ARA Balears
1 min
Pàgina de Facebook del batle de Palma, Jaime Martínez

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, ha denunciat a la Policia Nacional que uns pirates informàtics han accedit al seu compte personal de Facebook per usurpar-li la identitat i intentar estafar els seus seguidors. Segons ha avançat l'Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears, els ciberdelinqüents demanaven dades personals i ajudes econòmiques als seguidors i persones d'aquesta xarxa social fent-se passar pel batle de Palma.

Just després de rebre la denúncia, el grup de delictes informàtics i tecnològics de la Policia Nacional ha iniciat una operació per tal de recuperar el compte a la xarxa social i, així, evitar que els pirates informàtics poguessin estafar algun dels seguidors de Martínez i identificar i detenir els ciberdelinqüents.

Aquest intent d'estafa arriba poques setmanes després que uns pirates informàtics segrestassin la web de l'Ajuntament de Calvià i exigissin un rescat de deu milions d'euros per la informació que tenien als servidors municipals i uns altres ciberdelinqüents intentassin accedir a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Sóller per estafar els veïns del municipi.

Inicialment, sembla que cap dels atacs ha tingut conseqüències pel que fa a les estafes a tercers o el robatori d'informació, però l'increment d'aquest tipus de delictes a l'Arxipèlag alerta sobre la fragilitat d'alguns sistemes.

stats