Mobilitat
Societat 07/06/2023

PIMEM Taxis assegura que Uber operarà “des de la il·legalitat”

El president de la patronal, Biel Moragues, desconfia que la plataforma compleixi amb els 30 minuts previs de reserva

2 min
Roda de premsa de la patronal dels taxis de les Balears PIMEM.

PalmaEl president de la patronal dels taxis de les Illes PIMEM Taxis, Biel Moragues, ha assegurat aquest dimecres que Uber operarà "des de la il·legalitat", després de conèixer la notícia que la plataforma començarà a treballar a diversos municipis de Mallorca a partir d'aquest dijous. L'argument de Moragues és que per poder treballar necessiten una llicència urbana de cada ajuntament. A més, ha afirmat que no confia que l'empresa compleixi la normativa autonòmica, que obliga que els contractes es facin amb 30 minuts d'antelació.

La plataforma Uber ha anunciat que comença a operar a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor amb els serveis de taxi, Uber Comfort, VTC Premium i Uber Van, per a grups de fins a sis persones. Cal recordar que aquest llançament d'Uber coincideix amb l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional de la qüestió d'inconstitucionalitat presentada per Tribunal Suprem (TS) amb relació a la contractació de VTC amb 30 minuts d'antelació a les Balears.

PIMEM no preveu mobilitzacions, de moment

Moragues ha qualificat l'entrada de l'empresa com "una trampa" i ha avisat que el que pretenen és fer-se amb el mercat "amb unes tarifes insostenibles" per fer fora els taxis i després apujar els preus. "És una barbaritat l'especulació que s'està produint", ha lamentat. En aquest sentit, ha advertit que l'empresa "es bota la llei" i que té treballadors fent feina com a falsos autònoms i "engana amb les assegurances".

Tot i això, ha avançat que per ara el sector del taxi no preveu fer cap acció en contra de la seva entrada, tot per "no caure en la seva estratègia de provocar i obrir un debat públic i, sobretot, per no deixar de banda la ciutadania". Amb tot, ha indicat que volen donar marge al nou Govern abans d'iniciar cap aturada o manifestació, però demanen que una vegada conformat l'equip de l'Executiu facin accions per "revertir aquesta situació de competència deslleial".

stats