Mobilitat
Societat 08/06/2023

El Constitucional estudia les exigències de les Balears en la regulació dels VTC

El TC ha admès a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat del Suprem sobre la contractació d'aquest servei amb 30 minuts d'antelació

ARA Balears
1 min
Taxis i VTC conviuen a l'aeroport de Palma.

PalmaEl ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat presentada pel Tribunal Suprem (TS) amb relació a la contractació del servei de VTC (vehicle de transport amb conductor) amb 30 minuts d'antelació a les Balears. Segons ha informat Europa Press, el TC ha admès la qüestió promoguda per la Sala contenciosa administrativa del TS contra l'article 2.2 del Decret llei del Govern 1/2019, de 22 de febrer, de mesures urgents sobre l'explotació i el control de l'activitat de lloguer de vehicles amb conductor i altres mesures en matèria de transports terrestres.

El precepte impugnat estableix l'obligació de reservar amb una antelació de 30 minuts la prestació del servei de VTC. El Suprem planteja que podria suposar una vulneració de l'article 38 de la Constitució, sobre la llibertat d'empresa en el marc de l'economia de mercat.

El Tribunal explica que, en sentència del passat 13 de febrer, va considerar contrari al dret constitucional a la llibertat d'empresa un article de similar contingut del Decret basc 200/2019, que van anul·lar. No obstant això, atès que en el cas balear l'exigència de preavís amb una antelació mínima de 30 minuts ve establerta en una norma de la Comunitat amb rang legal, no cabia l'anul·lació per sentència, com es va fer en el cas del Decret del País Basc (que era una norma amb rang reglamentari), sinó que procedia el previ plantejament de qüestió d'inconstitucionalitat de la norma legal de la qual la disposició reglamentària porta causa.

stats