Mobilitat
Societat 07/06/2023

Uber operarà a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor a partir de dijous

La companyia diu que l'objectiu és "donar resposta al gran creixement de demanda de mobilitat que està vivint Mallorca"

ARA Balears
2 min
Una usuària fent ús d'un VTC

PalmaLa plataforma Uber ha anunciat que comença a operar a partir d'aquest dijous a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor amb els serveis de taxi, Uber Comfort, VTC Premium i Uber Van, per a grups de fins a sis persones. El servei de Comfort Reserve, que permet fer reserves amb fins a 90 dies d'antelació, també estarà disponible en els pròxims dies, segons ha informat l'empresa estatunidenca. Amb aquest llançament, afirma la companyia, es continua apostant per la col·laboració amb el sector del taxi. Segons han afegit, l'objectiu del desembarcament de la companyia a l'illa és "donar resposta al gran creixement de demanda de mobilitat que està vivint Mallorca en els darrers anys i que es fa notar especialment durant els mesos d'estiu".

A més, dades d'Uber indiquen que més de 135.000 usuaris van intentar fer ús de l'aplicació durant la seva estada a Mallorca el 2022. D'aquesta manera, els usuaris d'Uber podran utilitzar els serveis de VTC i taxi en els municipis de Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor en aquesta primera fase del llançament. La companyia monitorarà l'operativa per valorar la possible expansió a altres municipis de l'illa.

Per part seva, els taxistes que es donin d'alta per treballar amb l'app gaudiran d'una comissió de servei del 0% fins al 31 d'agost de 2023, 300 euros per cada recomanació i 150 euros en completar els primers 25 trajectes. Així mateix, durant el primer mes, els conductors rebran 300 euros per setmana si completen 50 viatges en cadascuna d'elles.

Aquest llançament d'Uber coincideix amb un acord estratègic amb OK Mobility a través del qual totes dues companyies col·laboraran per oferir als usuaris majors alternatives de mobilitat durant la seva estada a Mallorca. Amb tot, l'arribada de la companyia a Mallorca també coincideix amb l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional de la qüestió d'inconstitucionalitat presentada per Tribunal Suprem (TS) amb relació a la contractació de VTC amb 30 minuts d'antelació a les Balears.

stats